Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 30 maart 2011

Door het ijs gezakt...

Terwijl wij gisteren posters ophingen in verband met de verdwijning van de Boez, werden wij er door iemand op attent gemaakt dat er een kat in de gracht dreef. De dierenambulance was al gebeld.
Het hart van mevrouw K. stond even stil.....
Toen hoorden we dat het een arme drommel was met cyperse vacht, en wist mevrouw Inge dat het hier om Schneider (haar oppaskat) moest gaan.
Schneider (broertje van de rooie Flash) verdween in december. Zijn pootsporen werden op het ijs op de gracht gezien en er werd al gevreesd dat hij erdoor was gezakt.
Na controle van de chip is vastgesteld dat de verdonken kat inderdaad Schneider is. Hoe droevig ook, zijn mensen hebben nu tenminste zekerheid omtrent zijn lot. Wij wensen zijn mensen, Inge en verder iedereen die om Schneider gaf heel veel sterkte toe.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Arme Schneider. Inderdaad fijn om zekerheid te hebben, maar wel zielig natuurlijk.
Veel sterkte voor de mensen van Schneider.

Marjon zei

Veel sterkte, mensen van Schneider! Wat hebben jullie lang moeten wachten op zekerheid, dat lijkt me erg zwaar.