Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 16 maart 2011

Diepere instincten

Als wij een rondje gaan lopen met één of meer van onze reporters, is de eerste stop bijna altijd in de Kruidentuin. Dat is omdat deze tuin geïnspecteerd dient te worden, maar dat spreekt vanzelf want dat hoort bij het maken van een rondje.
Ook dus deze keer waren wij daar op zoek naar nieuws, en ontdekten dat de gemeentelijke plantsoenendienst flink aan het werk was geweest. De tuin was in het centrum flink kaal gemaakt en het zag er zeer netjes uit. Binnenkort kunnen wij vast en zeker weer een laagje mest verwachten! Mmmmm, lekkere luchten, het parfum de campagne!
Op de foto ziet u de Boez verbaasd om zich heen kijken. Maar dat is op zich niets bijzonders natuurlijk.

Lima was ook aanwezig, had zich verstopt gehouden onder de lavendel maar kwam er toen gezellig even bij. Het gezellig samenzijn duurde trouwens niet zo lang, want er waren andere, zeer belangrijke zaken af te wikkelen in de tuin.
Boez en Os waren op de paaltjes gaan zitten en keken alsmaar om zich heen, en vooral ook naar omhoog. Nou, dan kan je wel raden wat ze zagen, heh? En ze gingen nog flink te keer ook, en daarmee bedoelen wij niet de haarfabrieken.


Nee, wij bedoelen natuurlijk de meesjes, die luid kwetterend en zingend van boom tot boom gingen.
Het werd mevrouw Katblad al gauw duidelijk dat onze ronde hier reeds zou stoppen omdat de reporters gehoor moesten geven aan hun diepere instincten. (Hoewel, zo diep zitten die nu ook weer niet.....)En ja hoor, daar gingen ze, zij aan zij. Lima zat alweer ergens tussen de struiken om de meesjes te besluipen, Os en Boez besloten zich bij hem aan te sluiten. Even later zagen wij de haarfabrieken als echte tijgers tussen de bosjes sluipen en steeds in de starthouding gaan liggen om een meesje te kunnen verschalken. Maar het ging meer om het spel dan om wat anders, want de meesjes zaten veel te hoog en bovendien ook nog op zeer dunne takjes.
Mevrouw Katblad ging maar weer terug naar de redactie; de ventjes waren zo lekker bezig! En af en toe moet je gewoon de natuur zijn gang laten gaan, toch?

Geen opmerkingen: