Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 4 maart 2011

Dikke bontjas

Mevrouw Katblad was al bijna het huis voorbij toen ze toch nog uit een ooghoek twee haarfabrieken voor het raam zag zitten. Het was overigens Oscar die daarvoor zorgde, want hij ging nogal overdreven onder het raam zitten snuffelen en daarmee trok hij dus de aandacht van de fotograaf.Wel, de vensterbankzitters waren Columbus (links) en juffrouw Sokkevoet (rechts), die wij beiden normaal gesproken niet buiten op straat tegenkomen.
Uiteraard hadden ze alleen maar oog voor de Os, die zich nogal uitsloofde voor de twee. Juffrouw Sokkevoet kijkt duidelijk ontstemd, maar Columbus lijkt ook niet helemaal gelukkig met de aanwezigheid van onze reporter. Maar het kan ook zijn dat ze allebei maar deden alsof, want een verzetje op zijn tijd is natuurlijk altijd welkom en haalt je uit de sleur van alledag, heh?

Oscar was trouwens in zijn eentje met mevrouw Katblad meegegaan. Er zit sowieso een beetje de klad in bij onze inwonende reporters in vaste dienst; wellicht is er een sprake van voorjaarsmoeheid of gewoon ordinaire luiheid, maar in elk geval is Oscar de enige die (als parttime en niet-inwonende werknemer) op dit moment zijn werk naar behoren doet en steeds weer enthousiast staat te wachten tot we onze ronde gaan maken. Hij is zelfs niet te beroerd om een wat grotere ronde te lopen en hobbelde gisteren bovendien achter mevrouw Katblad aan toen zij alleen maar naar de buurtsuper ging. Natuurlijk mocht hij niet verder dan Iwan's straat met haar mee vanwege het verkeer op de gevaarlijke weg, maar bleef daar vervolgens trouw op haar terugkomst zitten wachten, en dat was heus niet om de inhoud van de boodschappentas te controleren.

Het kan zijn dat onze (inwonende) reporters last hebben van de kou, en dat Oscar daar minder gevoelig voor is. Hij heeft immers een flink dikke bontjas met daaronder een mooi beschermend laagje vet, een handige "voering", zeg maar. Maar dat zal wel niet het enige excuus zijn, vrezen wij. Nee, het wordt weer hoog tijd voor een nieuwe serie functioneringsgesprekken, en we zullen daarbij geen blad voor de mond nemen. Wij houden u uiteraard van één en ander op de hoogte.

1 opmerking:

ina zei

Oscar is inmiddels goed geisoleerd.