Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 14 maart 2011

Raadsel

Ja, die arme Oscar heeft het af en toe zwaar te verduren. Hier ziet u hoe de Boez hem net heeft besprongen, iets wat dus wel vaker gebeurt maar wat wij u niet zo graag tonen. Ja, vanuit een bepaald gevoel van gene inderdaad, maar mevrouw Katblad vond dat wij niets mogen achterhouden, vandaar.
Boez wil graag laten zien dat hij stoer en sterk is, en doet dat dus op deze manier. En Os is het perfecte slachtoffer want hij laat het allemaal maar gebeuren, soms weliswaar met zwak protest maar meestal geeft hij geen krimp.
Wij hoorden van de mensen van Oscar dat zijn huisgenoot Lima vaak hetzelfde gedrag vertoont als de Boez, en eerlijk gezegd hadden wij dat al eens met eigen ogen zien gebeuren. Oscar is de Toyboy van de straat, wordt al gefluisterd. Doch een doetje is hij niet. Nee, want hebben wij hem ook niet al een paar keer zien strijden met andere katten en zelfs met Bel de Franskat? Hoe zit het dan met die Oscar? Wij staan voor een raadsel.

1 opmerking:

Leen zei

Oscar is lief voor zijn vriendjes en stoer tegen zijn vijanden.