Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 12 maart 2011

Geen partij voor Gijs

Nu Bel de Franskat (Schrik van de Buurt) niet meer in de Katbladbuurt woont maar ergens in de sneeuw in de Franse Alpen op muizen jaagt, lijkt het erop alsof Zwarte Gijs zich behoorlijk verveelt. In elk geval worden wij niet meer opgeschrikt door de ruzies tussen hem en Bel, en zien we hem vaker ongeïnteresseerd een beetje rond zijn bankje hangen.
We besloten hem eens te vragen hoe hij het maakte, of een leven zonder Bel voor hem nog wel spannend genoeg was en mevrouw Katblad liep naar hem toe. Onze reporter Cera ging mee, maar dat had zij beter niet kunnen doen.


Eerst leek er nog niets aan de hand, want Cera hield voldoende afstand en ging rustig op straat zitten. Alleen had zij Gijs natuurlijk niet zo strak aan moeten kijken, want daar kon hij niet goed tegen. En nu er geen Bel meer is om zijn agressie bij kwijt te raken, dan in vredesnaam iemand anders maar bedreigen en uitschelden, heh? Want je moet toch wat als de verveling toeslaat en het leven eigenlijk wel erg saai is geworden....


Zwarte Gijs sprong dus plots overeind, en blies en gromde terwijl Cera toch helemaal geen kwaad in de zin had en rustig zat te wachten tot mevrouw Katblad haar plaatjes van Gijs had geschoten. Nou, ze was zo weg, onze reporter Cera, want omdat ze ook nog eens ons fotomodel is, kan ze het zich niet permitteren om krassen op haar sierlijk neusje op te lopen; zij is namelijk niet verzekerd voor nagelschade en moet dus extra voorzichtig zijn.
Wel, het was helemaal terecht dat Cera een eindje verderop ging, want Zwarte Gijs had zijn nagels al uitgestoken en was al helemaal klaar voor een flinke meppartij. Echter, Gijs was blijkbaar ook een beetje lui, want hij ging niet achter ons modelletje aan maar zette zich weer neder in het zonnetje. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij liever een wat fellere tegenstander had gehad, want Cera is in vergelijking met Bel de Franskat natuurlijk geen partij voor zo'n sterke vent als Gijs. Nou, de kwestie was dus met een grom en sisser afgelopen, en dat was dus weer dat.

2 opmerkingen:

katja zei

niet verzekerd voor nagelschade....
tja, wel een beetje nalatig van de redactie dat zij haar model daarvoor niet verzekerd heeft !

de hoofdredacteur zei

Weet u wel wat dat kost?