Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 11 maart 2011

Vijf poezenbeesten op een rij

Wij hadden al zoveel verhalen over Iwan, zijn ziekte en de verbouwing in zijn huis gehoord, waren hem al in slechte conditie tegengekomen ook, dat het hoog tijd werd om eens bij Iwan en zijn familie op huisbezoek te gaan.

Wel, mevrouw Katblad ging (uiteraard met camera) op visite, en toevallig waren alle haarfabrieken op dat moment thuis. Hoewel, toevallig? Nou, het liep zo tegen etenstijd voor de poezenbeesten, vandaar dus.
Pleegzuster Caja (boven) hield haar patiënt (Iwan natuurlijk) heel goed in de gaten. Ze verzorgt hem constant, en vooral tijdens de gezamenlijke duttijd ligt zij stevig tegen hem aan om hem bij te staan in deze moeilijke tijd. Wij vroegen nog of er wellicht een verloving op komst was, maar hier kon helaas geen duidelijk antwoord op worden gegeven....


Juffrouw Bonya had veel belangstelling voor onze camera omdat daar een leuk lichtje uit kwam, en Bonya is dol op lichtjes. Zij speelt ook graag met een laserlampje, vernamen wij van haar mensen. Voor de zieke heeft zij minder belangstelling, maar dat komt doordat ze al vrij oud is en niets wil weten over narigheid en kwalen. Zijzelf maakt het momenteel zeer goed en heeft (afkloppen) geen last van haar oortjes, iets wat een tijdje geleden toch wel anders was. Mevrouw Katblad mocht haar even aaien en was zeer vereerd.
Igor had een luie bui en was aanvankelijk niet bereid uit zijn mandje te komen.
Behalve dat het huis lange tijd op zijn kop heeft gestaan wegens eerder genoemde verbouwing (en er nu geen behang meer is om van de muur te krabben), is ook Igor's boom flink onder handen genomen en moet nu een aardig aantal takken missen (en Igor dus ook). Maar er valt nog genoeg in te klimmen voor Igor, neemt u dat maar van ons aan, en bovendien zal de boom gauw weer lekker dichtgroeien.


En inderdaad, Lotje was ook aanwezig en liet zich daarenboven ook nog fotograferen! Zij lag op een stoel onder de tafel te wachten op haar bakje...
Lot gaat altijd zo haar eigen gangetje. Wij zien haar niet vaak buiten, is daar dan wel maar speelt vaak in eigen tuin of op delen van het dak waar wij haar niet kunnen zien. Dat doet zij natuurlijk expres want Lot blijft liever anoniem voor de buitenwereld, en daar slaagt zij goed in. Honger, Lotje?

Wel, juffrouw Bonya had in elk geval ook wel zin in een hapje. Of het kan ook zijn dat ze over de verdeling gaat en erop moet toezien dat alle porties gelijk zijn....

Wij zagen deze juffrouw even later lekker op schoot liggen bij haar zij-mens, waar zij tevreden met gesloten oogjes wat aan het dommelen was. Dat Igor bij haar (op dezelfde schoot dus) kroop had zij niet in de gaten, want anders was hij eraf gewerkt door haar. Ja, want Bonya heeft ruimte nodig voor zichzelf, en daar moet iemand anders niet mee spotten, daar raakt zij zeer ontstemd van. Igor was dus erg stout bezig en had mazzel dat Bonya's antenne blijkbaar even buiten werking was.

Igor kwam ook nog voor een paar aaien op schoot bij mevrouw Katblad, die dat helemaal niet erg vond. (Oh, wat heeft dat ventje toch een superzacht vachtje!)
Een beetje moeilijk om daar zelf dan een foto van te nemen, maar afijn, we moeten het er maar mee doen!

Wel, en toen was het weer tijd om te gaan. Iwan was ondertussen verdwenen, en mevrouw Katblad vergat te vragen waar hij nu toch was gebleven en of Caja met hem mee was gegaan.
Misschien horen wij dat nog wel.....

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Arme Iwan! Hopelijk gaat het inmiddels ietsje beter met hem.
De verbouwing is trouwens goed gelukt!

ina zei

Iwan en Caja waren samen op een bed gaan liggen om uit te rusten van het ziekenbezoek.

Hannah en Maxi zei

ja leuk weer even op visite te gaan bij mijn katten nichten en neven! allerbeste voor jullie allemaal en vooral Iwan, sterkte van Maxi in Wellington aan de andere kant van de wereld!