Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 28 maart 2011

Cadeautjes

Cera heeft alle cadeautjes geïnspecteerd en goedgekeurd. Eén van de cadeautjes was wel helemaal het einde, namelijk zo'n stinkend valeriaan-speeltje! Niets vermoedend maakte mevrouw Katblad de verpakking open en sloeg toen bijna tegen de grond door de vreselijke geur die onmiddellijk haar neus binnendrong. Snel heeft zij vervolgens het zakje weer goed gesloten en daarna haar handen geschrobd met veel zeep.
Wij zullen dit mooie presentje op een later moment aan de reporters aanbieden, wanneer mevrouw Katblad vindt dat alle ramen open kunnen en zijzelf even buiten kan verblijven dus.

De speelgoedmuizen (en dat zijn er veel!) zwerven inmiddels door onze kamer; ze werden vannacht al tussen de cadeau's uitgevist, alleen weten we niet door wie (al hebben wij zo onze vermoedens - wij denken aan een zwart-wit monster). Mevrouw T. Troy heeft netjes gewacht tot zij door het mens een muis kreeg toegeworpen alvorens zich eens fijn uit te leven.
En Japekoppie loopt zijn verkenningsrondjes; spelen doet hij alleen in zijn vrije tijd en dat heeft hij niet zoveel. Hoewel, als hij zo'n stinkend valeriaan-speeltje krijgt aangeboden, laat hij graag één van zijn rondes vervallen, schatten wij zo in.....

3 opmerkingen:

Hans zei

Grappig, ik vind valeriaan lekker. Vroeger gebruikte ik het om nieuwe katten aan de kattenbak te wennen.

ina zei

Ja, wat een walm he, van die muis.
Ik had er 3 tegelijk uitgepakt, toen viel ik bijna flauw.

Annemieke zei

Haha, er moet toch een webcam komen om zwart witte monsters te betrappen terwijl ze muizen uit stapels cadeautjes vissen. En leuk om Mw Troy te zien spelen.