Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 12 maart 2011

Schone voerbakjes

Ja hoor, gisteren was het weer eens een keer raak. Oscar was het dak op en kon niet meer terug.
Mevrouw Katblad wist 's ochtends vroeg direct al dat er iets met Os aan de hand moest zijn, want hij was niet komen opdagen voor de voerbakjes-controle na het ontbijt van onze haarfabrieken, en dat is dus erg verdacht.
Wel, toen de Boez al een paar keer was komen klagen bij haar, ging mevrouw K. maar eens poolshoogte nemen met haar camera, en zij nam ter plekke deze foto.


De Boez kon uiteraard niets uitrichten. Hij liep tussen zijn eigen huis en dat van de Os heen en weer, en nu mevrouw K. met hem was meegelopen was hij er maar bij gaan liggen, in de verwachting dat zijn mens de problemen wel zou gaan oplossen zodat hij eindelijk eens met zijn vriendje zou kunnen gaan spelen.
Helaas, mevrouw K. was onmachtig en de vriendjes zouden moeten wachten tot Os' mensen weer thuis waren om een raampje voor het sukkeltje te openen.
Lima deed trouwens op zijn eigen wijze moeite om zijn mensen te waarschuwen dat er een probleempje was, maar hoe hij ook bij zijn huis naar binnen tuurde, hij bereikte er niks mee.
Wel, wij zagen Oscar de hele dag niet meer op straat komen, en dat betekende dus een Boez die van slag was en alsmaar aan het hoofd van mevrouw Katblad kwam zeuren. Pas toen het al ging schemeren en de Boez naar bed was, zagen wij Os aan de overkant van de straat in het zand rollen.
Gelukkig verliep deze ochtend alles normaal, hebben de vriendjes reeds lekker gestoeid en zijn onze voerbakjes door de Os weer helemaal schoon en glimmend gemaakt. Wat een opluchting....

1 opmerking:

Annemieke zei

Gelukkig maar! Oscar is (net als de Boez trouwens) geen al te groot licht. Echt leren van zijn fouten doet hij niet...