Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 13 maart 2011

Stinkende voordeuren....

Na weer een tijdje van afwezig geweest te zijn, kwam opeens Bollewangen (alias Pincho) weer langs in de Katbladbuurt. Wij hadden hem niet gehoord, zagen hem wel de Poort doorgaan naar de Hoftuin en dus vloog mevrouw K. met camera naar buiten om hem te kieken.
Wel, u ziet hier Bw bij de deur van Bohr, en verderop ziet u - als u heel goed kijkt - Panda voor het raam zitten.

Toen Bw de voordeur van Bohr had gemarkeerd, liep hij onder Panda langs om daarna tegen de vuurkorf aan te gaan sproeien. Zijn sirene stond echter uit en dat vonden wij vreemd, maar misschien had hij het gewoon te druk met het achterlaten van zijn geur en ging e.e.a. vandaag niet goed samen.
Tja, deze foto is dan wel niet al te duidelijk, maar we hebben 'm toch geplaatst om u te laten zien dat Bw de aanwezigheid van mevrouw Katblad niet op prijs stelde: hij grauwde naar haar! Misschien kunt u zijn geopende bek zien?
Wij moeten u trouwens ook vertellen dat wij uit zeer betrouwbare bron hebben vernomen dat er in de buurt waar Bw woont door de woningbouwvereniging brieven zijn rondgedeeld; daarin wordt de bezitter van de rode kater gemaand zijn beest te castreren wegens stankoverlast (sommige voordeuren zijn zo besproeid door Bw dat de stank er niet meer af/uit te krijgen is, en de betreffende buren kunnen geen begrip meer opbrengen). Blijft het mens in gebreke dan moet hij zijn huis uit, schijnt het. Wel, dat is niet mis dus, maar wij onthouden ons verder van commentaar.

Bw (Pincho) haastte zich de Hoftuin uit en liep regelrecht naar het bosje van Charli, alwaar hij zijn merk weer achterliet. Gelukkig komt Bw niet zo vaak in onze straat, al ruikt onze vuilnisbak zo nu en dan ook alles behalve fris....

Terwijl Bw langs de redactie liep, gaf hij ook een gemene snauw tegen mevrouw Troy, die direct onder het bankje wegkroop. Charli (eerst nog onder de tafel gezeten), zag eerst Bw tegen zijn struikje pschten, vervolgens hoe zijn moeder een snauw kreeg en pikte dat niet. Hij gromde en blies naar Bw, die vervolgens een tussensprintje maakte om uit de buurt van Charl te komen. Nee, niet dat Bw nu bang was voor Charli, maar hij had natuurlijk gewoon geen tijd voor flauwekul
en had nog een hoop sproeiwerk te doen. Toch erg flink van Charli, dat wel!

Daar ging hij dan in draf, en zette nu zijn sirene wel aan omdat dat blijkbaar op dit moment weer nodig was.
Waarom deze foto? Wel, voor het geval het u nog niet duidelijk was, Bw is dus niet gecastreerd en bijna voortdurend krols, en deze foto is het bewijs.
Maar eigenlijk hadden wij geen bewijs meer nodig, heh?
Het zal ons benieuwen hoe het met Bw en zijn mens gaat afgelopen, en hopen dat onze zeer betrouwbare bron weer contact met ons opneemt als er meer nieuws is (ja toch, Hans?).

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Het blijft een trieste zaak! En maar volhouden dat dit beter is voor BW (door zijn baasje). Hopelijk komt hij tot inkeer, maar ik betwijfel het.

Hans zei

Hans: (Ikke dus). Mijn naaste collega op mijn werk woont met zijn vriendin aan de andere kant van de gevaarlijke weg. Hij vertelde me dat zijn vriendin een klacht wilde indienen vanwege de overlast, maar voordat ze dat ging doen kregen ze een brief van Portaal in de bus of men zich wilde melden. Ik bedoel: de eigenaar van BW. Als het dier niet gecastreerd wordt riskeert de eigenaar zijn huis uit gezet te worden. Als het tenminste een huurwoning van Portaal is. Is het een eigen huis, heeft Portaal natuurlijk geen katerpoot om op te staan. Ik spreek mijn collega a.s. dinsdag weer. Mijn collega en zijn vriendin hebben niet alleen last van de herrie, maar zij hebben een jong katje, en daar heeft BW wel oren naar!!!!. . . .

Wilma zei

Ik ben benieuwd hoe dit afloopt ...