Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 maart 2011

U kunt zich nog aanmelden voor ons feest!

Inmiddels is ons stembureau (voor het goede doel) gesloten, en u heeft zelf kunnen zien dat er massaal gekozen werd voor de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten. Op ons feestje op 26 maart a.s. (aanvang 17.30 uur) gaan wij dus voor die Stichting geld inzamelen!

U kunt zich nog aanmelden voor ons feest middels onze e-mail (annemkemp@zonnet.nl)! Ook voor uw vragen omtrent het feest kunt u dit adres gebruiken!

Hieronder een klein stukje tekst van de website van de SAZ.

Over de SAZ

De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ) is in oktober 1994 opgericht door een aantal Amsterdamse dierenbeschermingsorganisaties:
  • Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren, afd. Amsterdam
  • Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren, afd. Amstelveen/Ouderkerk
  • Stichting Dieren onder Dak
  • Stichting Dierenleed/Asiel voor Katten Amsterdam-Noord & Oostzaan
  • De Poezenboot
  • Vereniging Dierenopvangcentrum Polderweg Amsterdam
  • Stichting Dierenopvangcentrum Groot Amsterdam
Wat doet de SAZ?Vele zwerfkatten leven in de binnentuinen, op de straten en pleinen van Amsterdam.
Het aantal zwerfkatten groeit nog steeds. De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ) pakt het probleem van het groeiend aantal zwerfkatten op een diervriendelijke en doeltreffende manier aan. Haar strategie baseert zich op de succesvolle Trap, Neuter and Return-methode, waarbij zwerfkatten gevangen, gecastreerd/gesteriliseerd, ontworm en ontvlooid worden en daarna  terug worden gezet in hun vertrouwde omgeving..Zwakke dieren worden door een dierenarts onderzocht en eventueel uit hun lijden verlost. Door de afnemende reproductie neemt de populatie verwilderde huiskatten in grootte af.
 
Als het een tamme huiskat betreft, wordt gekeken of er een chip is en of we de eigenaar kunnen vinden. Hiervoor nemen we contact op met Amivedi en de Dierenkwijtlijn. Mocht dit geen resultaat hebben, dan wordt er in samenwerking met de Amsterdamse asiels en Dierenopvangcentra een nieuw thuis gezocht voor de kat.

Wij werken volgens de gedragscode van de Dierenbescherming.

Zie ook werkwijze SAZ.

Wie werken bij de SAZ?
Er zijn momenteel 2 vaste medewerkers werkzaam bij de SAZ. Zij houden zich bezig met de administratie, aannemen van meldingen en het vangen en de verzorging van de zwerfkatten. Ook werkt er een aantal vrijwilligers die de katten verzorgen, helpen met de administratie, de PC of klusjes doen in en rond de kennel. Het dagelijks bestuur bestaat uiteraard uit vrijwilligers. Daarnaast hebben we diverse adviseurs.
Telefoon: 020-6190357 -  E-mail:  zwerfkattenamsterdam@hotmail.com

Meer informatie vindt u op de website van zwerfkatten amsterdam!

1 opmerking: