Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 22 maart 2011

Over de rooien...

Mevrouw Katblad vond het tijd om weer eens de reddingstouwen van Kat-uit-de-gracht te gaan inspecteren, en Cera en Oscar gingen mee. Doch tijdens de inspectie (vooral met de bezielende medewerking van Cera want Oscar durft niet zo dichtbij het water te komen) sloeg een meerkoet volledig op tilt en begon vreselijk tegen ons te schelden. Onze reporters wisten niet wat ze hoorden, en mevrouw Katblad eerlijk gezegd ook niet.

Terwijl Oscar alweer op de terugweg was (want hij kon het gekrijs niet zo goed in zijn gevoelige oortjes verdragen), deed Cera nog een poging het gebeuren te begrijpen, maar raakte daarvan in de war: bijna was zij de boom ingevlucht, doch mevrouw Katblad kon haar daarvan nog net weerhouden.
Tenslotte besloten wij de zwaar gestoorde meerkoet maar met rust te laten, vooral omdat het beestje inmiddels geëscorteerd werd door een paar meeuwen die het nodig vonden om terug te schelden, en ook de oren van mevrouw Katblad werden daardoor te zwaar belast, zeg maar.
Wel, het voorjaar komt in vele vormen en brengt een hoop opwinding en onrust met zich mee. Ja, zelfs in de stad dus! Zo gaat dat in de natuur, heh?
Ga je mee, Cera?

2 opmerkingen:

Hans zei

Wat een mooie foto's met die weerspiegeling!

Annemieke zei

Voor het geval mijn reactie niet is gelukt: inderdaad mooie foto's!

Jammer genoeg geen foto van de druktemakers, maar misschien was de fotograaf bang op represaille acties van de meerkoet?