Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 23 maart 2011

Tumult in Kruidentuin

Gistermiddag werd de Katbladbuurt opgeschrikt door een hoop sirenes, maar dan niet die van het Bollewangensoort maar van politie, ambulance en brandweer. Mevrouw Katblad ging op het lawaai af en zag dat er in een gebouw tegenover de Kruidentuin (aan de overkant van de Gevaarlijke Weg) brand was. Al snel stroomde het publiek toe en onze haarfabrieken waren zo verstandig geweest de Kruidentuin te verlaten en terug te komen naar de redactie. Ja, want zij moeten dan wel nieuws verzamelen voor onze krant, maar dit soort nieuws hoort daar natuurlijk niet bij.
Wel, mevrouw K. zag vlammen uit een raam, maar vooral heel veel zwarte rook. De Katbladstraat werd met linten afgesloten (alsmede de andere straten) en dus hadden we een poosje geen verkeer in de straat, en dat was erg aangenaam, al was de reden natuurlijk minder leuk. In de Kruidentuin verzamelden zich tientallen mensen, want vanaf die plek hadden zij een prima uitzicht op de verrichtingen van de brandweer met hoogwerker (of hoe dat heet).
De brand was vrij snel geblust; er bleek een frituurpan vlam te hebben gevat en u wilt niet weten wat voor gevolgen dat kan hebben! In elk geval moesten de bewoners het flatgebouw uit en al gauw lag de Gevaarlijke Weg vol met plassen water. Later hoorden wij dat zich ook een haarfabriek in het flatgebouw had bevonden, maar deze werd gelukkig gered en opgevangen door de dierenambulance.
Het duurde nog uren voordat de rust was teruggekeerd in de Kruidentuin en omgeving, en onze poezen weer rustig in de tuin konden gaan zooien.

Geen opmerkingen: