Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 13 maart 2011

Voor het algehele beeld

Toen Oscar op het dak zat (en er dus niet meer af wist te komen), had de Boez er moeite mee om zich (in zijn eentje) te vermaken; hij lag alsmaar te rollen voor het huis van Os. Daarom nam mevrouw Katblad hem mee naar het Zooiplein voor een kleine verkenningsronde aldaar, maar Boez keek alsmaar achterom naar zijn vriendje.Nee, we dachten niet dat de Boez over deze afstand zijn maatje kon zien zitten (of misschien zag hij hem wel, wie zal het zeggen), maar Os zat zo te kermen dat dat in elk geval niet te negeren was.
We kregen de Boez tenslotte gelukkig wel zover dat hij samen met Cera een fietstas ging inspecteren, en dat die tas zeer bijzonder en interessant was ziet u vast wel aan de snuit van Cera. Het zou zomaar kunnen dat BW (Bollewangen alias Pincho) hier langs was gekomen, want om de geuren die hij achterlaat kun je beslist niet heen.


Maar meer activiteiten werden er niet ontplooid op dat plein, en toen Cera ook steeds maar in de richting van het gekerm ging zitten kijken besloot mevrouw Katblad om met het stel naar de Kruidentuin te gaan. Dat was tenminste ver genoeg van het geweeklaag vandaan......

Nee, echt belangrijk nieuws is het niet maar dit bericht geeft wel aan hoe zo'n gebeurtenis (als Os op dak) zo zijn gevolgen heeft voor de rest van de reporters. Zelfs Japekop was onder de indruk van Oscar's gemekker, want ook hij kwam langs en keek meewarig omhoog. Vandaar dus dat wij dit verhaaltje toch hebben geplaatst, als completering van het algehele beeld dus. U begrijpt vast wel wat wij daarmee bedoelen....

Geen opmerkingen: