Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 25 maart 2011

Medaille voor Bobo

Mevrouw Katblad kwam op haar ronde weer langs het huis van Bobo, en deze keer was het Bobo-beest zowaar in een betere bui. Ze kwam zelfs naar mevrouw K. toe met haar staart recht omhoog, en ze was zeer geïnteresseerd in de camera. Wel, dit leek beiden een erg geschikt moment voor een interview, en mevrouw Katblad begon met een flinke aaibeurt te geven want dat stemt elke haarfabriek altijd gunstig; ze beleven daar (meestal) heel veel genoegen aan en zijn vervolgens dan wat meer loslippig, zeg maar.

Doch toen wij Bobo net even lekker op haar kopje hadden gekroeld, keerde zij zich opeens van ons af, wrong zich in allerlei rare bochten en werd zeer agressief. Er moest iets achter ons zijn dat haar verontrustte of zelfs angst aanjoeg, dus draaide we ons maar eens om.


Alweer die Thassos dus, inmiddels meer bekend als de Schrik omdat hij iedereen de stuipen op het lijf jaagt.
Bobo echter was niet van plan zich te laten intimideren door de terraskat, en ging flink te keer. Ze gromde, grauwde en blies, en dat allemaal tegelijk, dat kunt u rustig van ons aannemen.
Bobo zag er héél gevaarlijk uit met haar ontblote, scherpe tandjes, en wij vonden het erg moedig van haar dat ze niet wegvluchtte maar juist op Thassos af ging.

En Thassos?
Wel, nadat hij even Miss Bobo had aangestaard en aangehoord, droop hij af! Nee, nog erger dan dat zelfs, want blijkbaar was hij zo geschrokken van Bobo's uitingen van woede en vijandschap, dat hij acuut moest plassen in een perkje verderop.
Zo Thas, met Bobo valt dus niet te spotten, heh?
Heb je hier nu wat van geleerd?
Natuurlijk gaf Thassos geen antwoord maar liep even later wel (zogenaamd onverstoord) de straat uit.
Uiteraard hebben wij Bobo erg geprezen vanwege haar heldendaad, en wij zullen haar bovendien voordragen voor een medaille.

2 opmerkingen:

Hans zei

Wat heb je een mooie ogen Bobo!

ina zei

Girl power!!