Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 8 maart 2011

Ziek...

Vanochtend is Japekoppie ziek geworden. (U ziet op de foto vast wel hoe slapjes en zielig hij was.)
Zijn ziekte werd overigens weer eens veroorzaakt door onze poetsmevrouw, die woest met het stofmonster bezig was geweest vanwege alle kattenharen.

Toen de poetsmevrouw na drie lange uren was vertrokken, heeft Japekop eerst uitgebreid op de gangmat gebraakt, en daarna nog een keer op het kleed in de kamer. Hij had behoorlijk veel brokjes gegeten, dat konden wij goed vaststellen. Toen hij klaar was met spugen is hij op het schone bed gaan liggen, want er gaat niets boven een vers dekbedhoes als je niet lekker bent, dat weet iedereen. Een paar uur later voelde hij zich alweer wat beter, al bleef hij nog lange tijd erg slapjes in de poten.

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik vraag me af of het de poetsmevrouw was, of dat er een kattengriep heerst...Pieper had vanochtend ook gebraakt namelijk. OP het bed :( en ze had ook heel veel brokjes gegeten.
Gelukkig werd de dag na deze ontdekking beter!

Hans zei

Hooikoorts misschien?

Jacq. zei

Arme,lieve Japerd toch!Heb met je te doen maar gelukkig word je goed verzorgd,hè?!Ga maar lekker lang slapen op het heerlijke bed...

katja zei

Japekop ligt er inderdaad wel errug zielig bij zeg. Maar het ziet er wel heerlijk uit met die frisse dekbedhoes, hij komt er mooi op uit !

ina zei

Ach, arme Japekop, wat zie je er zielig uit.