Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 21 maart 2011

Behoorlijk van streek

Bobo:
Of ik kwaad ben!
Sorry dat ik naar u blies, mevrouw Katblad. Maar ik had net een vreselijke ervaring en de schrik zit er nog helemaal in. Ja, want hier, voor mijn eigen deur nota bene, werd ik zojuist aangevallen door die terraskat. U weet wel, die Rooie. Voor mijn eigen deur, heh? Ja, u heeft mij goed gehoord. Ik ben dus helemaal van streek en behoorlijk pissig over zoveel botheid en agressie. Ja, ikzelf ben ook niet voor de poes en dat weet ik best wel, maar deze jongen overschrijdt alle grenzen. Nee, ik ben niet gauw bang, maar in dit geval zit ik dus mooi te sidderen. Sterker nog, ik ga nu naar binnen en kom voorlopig niet meer op straat. U heeft mijn mens gesproken? Hij heeft mijn verhaal bevestigd? Wel, dan weet u dat ik hier niet zit te liegen en deze zaak niet al te licht op moet worden genomen. Thassos heet hij inderdaad, en hij werkt in het restaurant. Hij maakt onze buurt onveilig inderdaad, en zorgt voor opschudding en ellende. Heeft u zijn naam genoteerd? Thassos dus, heh? Een ellendeling ja. De Schrik? Wel, dat zou een goede bijnaam voor hem zijn. Ja, mijn stem heeft u. En nu ga ik.

1 opmerking:

Hans zei

Je kijkt inderdaad wel erg boos, Bobo!
Maar als je zo boos kijkt, kan je ook hard terug meppen!
Ik durf het haast niet tegen je te zeggen, maar ik heb een jaar geleden (foto's staan in het Katblad) Thassos beschermd tegen een blafbeest die hem bijna de plomp in joeg. . . .