Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 27 maart 2011

Prachtig feest!

Mevrouw Katblad kan terugkijken op een fantastisch feestje; een geweldige opkomst en een prima sfeer! Bovendien was de regen op tijd gestopt met vallen, dus ook dat zat mee.
Hiernaast een foto van een nog onaangeroerd buffet.
En nog meer buffet, want voedsel was er in overvloed.En drank trouwens ook!

Wel, wij kregen zo'n 35 gasten, er was een delegatie van 2 man (of eigenlijk vrouw) van de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ dus), en zo werden wij goed geïnformeerd over hoe deze stichting haar prachtige werk doet voor de zwerfkatten in deze grote stad, hoe een brand hun onderkomen verwoestte en dat zij gelukkig een nieuw onderkomen hebben gevonden waar zij binnenkort kunnen intrekken, hoe zij alle zwervers steriliseren (haarfabrieken dus heh?) en van een chip voorzien (en een klein puntje van het oortje knippen zodat iedereen kan zien dat deze katten "geholpen" zijn).
Omdat de Stichting een doorgangshuis is (de behandelde zwervers worden teruggezet of gaan naar het asiel), heeft zij vooral geld nodig om al deze, net beschreven klussen te kunnen financieren, en daar hoort ook het vangen van de zwerfkatten bij uiteraard.Myo liep ondertussen buiten de feestruimte wat heen en weer. Hij had geen belangstelling voor al die enge verhalen, want aan hem is in het verleden reeds genoeg gesleuteld (zeg maar) en hij heeft al moeite genoeg met de verwerking daarvan. Nee, het enige wat hij wilde was dat zijn mens thuiskwam, maar omdat het daarbinnen zo gezellig was moest hij daar helaas nog wat langer op wachten. Ondertussen wist Myo zich te vermaken door op zijn eigen wijze onze reporters buiten de Hoftuin te houden, zoals een goed partijleider van "Hof is Vol" betaamt....


Wel, het feest ging nog tot laat door, en zo belandde mevrouw Katblad pas ver na middernacht in haar bedstede. Tevreden over het feest en de inzameling sliep zij al spoedig in, om na een paar uurtjes weer wakker te worden. Teveel gedronken zeker? Ja, want ze telde opeens 6 katten in haar slaapkamer terwijl ze toch zeker wist dat ze er maar met 4 het huis deelt! Nog even met de ogen knipperen dan maar? Ach, vergeten het slaapkamerraam te sluiten. Wamy hing daar zomaar over de vensterbank en lag met half geloken kijkers erg ontspannen te wezen. Wij weten niet hoe hij daar is gekomen, maar dat is ook eigenlijk niet belangrijk. Oscar (had zich waarschijnlijk in laten sluiten) liep samen met Japekop langs het bed heen en weer te ijsberen en moeilijk te doen omdat zij de aanwezigheid van Wamy niet zo op prijs stelden en dus erg onrustig waren. De dames en Boez lagen verdeeld over het bed, dus krap was het daar wel. Wat te doen aan deze overbevolking? Wel, voor één keer dan maar 's nachts het kattenluik openzetten, de ochtend gloorde immers al. En spoedig waren alle 6 haarfabrieken naar buiten verdwenen en kon mevrouw K. nog even verder slapen.

foto: de cadeautjes voor mevrouw Katblad en de reporters; een aardige verzameling, heh?


En tot slot willen wij alle gasten bedanken voor hun gulle gaven en vrolijke aanwezigheid, want zonder gezellige mensen is er ook geen leuk feest. En natuurlijk bedanken wij Els, Inge, Marlies, Jacq en Katja voor hun geweldige hulp bij het organiseren van dit festijn!
Wat er aan geld opgehaald werd??????
425 euro!!!
(waarvan trouwens nog een paar tientjes ontvangen dienen te worden door mevrouw K, maar dat komt vast wel goed!)
 Dit bedrag hebben wij reeds overgemaakt aan de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ)!

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Da's een mooi bedrag! En het was inderdaad een leuk en gezellig feest.

Wilma zei

Wat een geweldig bedrag is er opgehaald! Daar zal de SAZ erg blij mee zijn.

Anneloes zei

Het ziet er schitterend en smakelijk uit. En dan ook nog zo'n bedrag opgehaald. Geslaagd feest, inderdaad!

Hans zei

Ik had greaag Myo even persoonlijk gesproken, want ik heb een zwak voor katten met zo een verleden (zie het verhaal van Koos in het KB). Maar helaas gingen er toen ik naar huis ging net kindertjes spelen en vluchtte Myo naar binnen. Maar dat komt nog wel.

Hannah in Wellington zei

Ja nog gefeliciteerd met de derde verjaardag van het LKB. en nog meer jaren toegewenst! Ik kom mijn hapjes en drinkjes schade wel inhalen in Augustus, we zijn van plan weer bij de mensen van Iwan &co te logeren voor een paar weken. Groeten van Hannah, en Maxi,die in de zon ligt, (busy day at her office!)