Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 maart 2011

Problemen op komst

Herkent u deze deur? Wel het is de deur die toegang biedt tot de Muizentuin. En waar dus onderaan (links) een hoek af is waardoor de poezen uit de buurt in en uit de tuin kunnen lopen.
Zo te zien wordt er een andere deur in deze poort gemaakt, en dat vinden wij geen goed plan. Waarom niet? Nou, omdat de poezen dan niet meer in en uit kunnen dus, heh? Dat is heel vervelend voor bijvoorbeeld Zwarte Gijs, die erg graag in deze tuin rondscharrelt en er muizen vangt. Maar dat is nog tot daar aan toe. Ja, want als de ingang helemaal is afgesloten, kan Gizmo helemaal nooit meer in de Katbladstraat komen. Dan zit zij opgesloten. En dan kan Wamy niet meer op bezoek gaan bij Giz en Sonny. Lima niet op muizenjacht.
Kortom, een slecht plan dus. Maar de restauratie zal wel niet tegen te houden zijn, want belangen van de haarfabrieken zijn natuurlijk ondergeschikt heh?
Wellicht kunnen wij een actiegroep beginnen? Vragen of er een kattenluik in de nieuwe deur mag komen? Of ergens een trappetje laten maken? Wat een probleem nou toch, vindt u ook niet? Bah!

3 opmerkingen:

katja zei

Gewoon stiekum een stukkie van die nieuwe deur afzagen !

de hoofdredacteur zei

Bij deze bent u daarvoor uitgenodigd, maar we moeten u wel berichten dat wij waarschijnlijk geen tijd zullen kunnen vrijmaken om u op te komen zoeken in het cachot.

Hans zei

Hoeft maar een klein stukje te zijn. Als de kat zijn kop er onder door kan, kan de rest ook (uitzonderingen daar gelaten, maar dusdanige dikke katten heb ik in de Katbladbuurt nog niet voorbij zien komen.)