Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 4 maart 2011

Iwan weer in ziekenboeg

Iwan is helaas weer ziek; dit hebben wij uit zeer betrouwbare bron vernomen.
Zijn mensen zijn met hem naar de dierenarts geweest en deze stelde vast dat de ontsteking in Iwan's bek terug is en nog erger dan de vorige keer. Ondertussen is Iwan ook weer 4 ons afgevallen....

Wel, de dierenarts denkt aan een virus, en heeft Iwan weer antibiotica gegeven, met daarbij nog druppels die ontstekingsremmend werken en bovendien de pijn stillen.
Maar daar de ontsteking alsmaar terugkomt en dat ook waarschijnlijk zal blijven doen, moeten er jammer genoeg nog meer maatregelen worden genomen. Het is niet helemaal zeker of het afdoende zal zijn, maar er is besloten om Iwan's achterste kiezen te trekken. Wanneer dit gaat gebeuren is ons niet bekend.
Ondertussen slaapt de patiënt veel (op het bed) en wordt hij wederom in de gaten gehouden en verpleegd door "zuster Caja".

De zieke krijgt eten op bed....


Wel, wij hebben erg met Iwan te doen en wensen hem (en zijn mensen) heel veel sterkte toe met de behandeling, hopen dat hij snel mag herstellen en dat verdere ontstekingen uit zullen blijven.
Hierbij een zachte doch liefdevolle knuffel voor Iwan namens mevrouw Katblad!

6 opmerkingen:

Jacq. zei

Sterkte voor Iwan en zijn mensen!

ina zei

Iwan's operatie is gepland op 16 maart. Het is echt een behoorlijke ingreep, omdat bij een kat de wortels van de kiezen niet recht in de kaak zitten, maar als een soort holle-wand-pluggen. De ontsteking ontstaat waarschijnlijk door een virus, waar dan een bacterie bijkomt, vandaar de antibiotica; helaas kunnen we dat niet blijven geven, omdat de werking steeds minder wordt.

Inge zei

Heel veel sterkte voor Iwan en zijn baasjes!

Annemieke zei

Arme Iwan! Hopelijk gaat het allemaal goed met de operatie. Sterkte voor Iwan en zijn mensen. Caja die half op Iwan licht is TE schattig trouwens.

katja zei

Achgos, die arme Iwan ! Schattig hoe Caja hem warmhoudt :-)
Iwan sterk maar goed aan voor de operatie !

Hannah en Maxi zei

Iwan, we wensen je het allerbeste! denken aan jullie allemaal!
we blijven wel horen hoe het gaat natuurlijk! veel groeten vanuit Nieuw Zeeland! Hannah en Maxi in wellington!