Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 1 maart 2012

Teleurstelling om gesloten Poezenloket

Iwan!
Jawel, deze flinkerd kwam zomaar (nou ja, ze had hem natuurlijk wel gepaaid) achter mevrouw Inge aan uit de Hoftuin naar de redactie toe.
Wij hadden hem al lange tijd niet meer mogen ontvangen in de Katbladstraat en waren daarom zeer verheugd over zijn bezoekje.
Iwan zelf echter had vooral erg veel klachten en andere zaken te melden, en was teleurgesteld over het feit dat het Poezenloket niet open was en hij daar dus zijn bezwaren niet kon deponeren.


Hij liep wat onrustig rond, besnuffelde onze planten en werd daarbij in de gaten gehouden door Oscar.
Wij schoten vele plaatjes van Iwan, maar steeds als wij de camera op hem richtten liep hij op de lens af omdat hij liever geaaid werd dan geportretteerd, en daar probeerde de fotograaf dan weer rekening mee te houden. Iwan kwam overigens ruim aan zijn trekken qua knuffels, maar dat spreekt vanzelf.

Igor was met zijn grote huisgenoot Iwan een eindje meegelopen, maar hij durfde tenslotte niet de Poort uit en stond aan de overkant van de straat een beetje eenzaam en verlaten naar ons te kijken. Natuurlijk riepen wij hem een aantal keren, probeerden hem over te halen de grote oversteek toch te maken, maar neen, te eng.Oscar was bang voor de grote Iwan, en wij maakten deze foto van hem om u te laten zien hoe hij rondliep met een hanenkammetje in een poging zichzelf groter (en dus gevaarlijker) te doen voorkomen dan hij is. Nu moeten wij daar ook bij vertellen dat Oscar weliswaar een erg dikke vacht heeft, maar lang zijn zijn haren niet en vandaar dat zijn actie niet zo ontzettend veel succes had.

De Boez was eveneens bang voor Iwan, maar hij koos ervoor om in elkaar te duiken achter een paar plantenpotten, in de hoop dat de kanjer hem niet zou opmerken. Boez heeft dus wel lange haren maar meer dan een dikke staart hebben wij nog nooit bij hem gezien.
Wel, het zag ernaar uit dat geen van onze haarfabrieken zin had om nader kennis te maken met Iwan, maar daar had hij ook niet zo'n behoefte aan (hadden wij de indruk). Iwan wilde vooral even zijn verhaal kwijt en getroost worden (nee, waarvoor weten wij niet maar we deden het - troosten dus -  gewoon toch maar omdat hij er zo ongeveer om smeekte en wij dat niet kunnen weerstaan).
Wel, tenslotte moesten wij afscheid van deze grote vent nemen en vroegen hem gauw nog eens langs te komen. Hij kon echter niets beloven.


Toen we weer binnenkwamen bleek dat wij al die tijd waren gadegeslagen door Japekoppie (links) en Cera (rechts) vanaf onze tafel, en we werden met veel kabaal door hen ontvangen, want ze waren bang dat we Iwan misschien wel mee naar binnen genomen hadden. Maar dat was niet het geval dus  konden we hen geruststellen.

Als er trouwens een verkiezing komt van de grootste haarfabriek uit de katbladbuurt (GHK), dan zal Iwan vast en zeker gaan winnen. Tjongejonge, wat is die Iwan enorm! Hij ziet er momenteel trouwens prachtig en erg goed uit (dat was een poosje terug wel anders - door zijn ziekte), en we waren blij dat te kunnen constateren.

10 opmerkingen:

ina zei

Fijn om te horen dat Iwan weer naar de redactie is gekomen. Hij zit de laatste dagen weer veel op een kussentje achter de kast en meestal is dt geen goed teken, hij verstopt zich altijd als hij zich niet lekker voelt. Gelukkig komt hij 's avonds graag op schoot liggen (oef!) zodat hij toch zijn porties aai en knuffel krijgt.

Annemieke zei

Foto 3 is erg geslaagd! Zeker als hij steeds wegliep voor aai en kroel.
Groet uit Israel - het vliegveld (vlucht is 12 uur vertraagd en nu komen we morgen pas thuis ipv vandaag - inmiddels zitten we aan de wijn - daar zal de hoofdredacteur vast begrip voor kunnen opbrengen).

mw. Katblad zei

@Ina: Niet lekker? Liep hij daarom zo te klagen? Ach en wee.... En hij ziet er zo goed uit!
Beterschap!

de hoofdredacteur zei

@Annemiek:
Aan de wijn op dit uur? Wist niet dat er zo'n groot tijdsverschil was!
Sterkte met het wachten; is altijd heel vervelend....

Annemieke zei

Het is hier een uur later - dus mooi op tijd voor een wijntje bij de lunch - zeker nu het LKB 4 jaar bestaat!

Dennis zei

Da's vreemd Ina. Iwan meldt zich nog steeds elke avond trouw bij mijn voordeur als ik thuiskom voor een snoepje. Maar ik zie dat hij zich sowieso 's avonds beter voelt?

Jacq. zei

Iwan is zeker mooi!

Wilma zei

Mooie foto's van Iwan!

ina zei

Goed om te horen dat Iwan zich kennelijk beter voelt dan hij zich thuis voordoet. Misschien wil hij gewoon extra aandacht.

Inge zei

Iwan is zoooo lief!

Wat een kanjer en gezellig dat hij een stukje met me meeliep, al kletsend.