Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 20 maart 2012

Morgen een herkansing?

Oscar was vanochtend de enige reporter die bereid was een stukje met mevrouw K. te gaan wandelen. Nee, het lag eigenlijk nog anders want hij vond het bij ons binnen eigenlijk gewoon niet om uit te houden. Hij had al uren aan de overkant van de straat zitten wachten totdat het weer wat rustiger op de redactie was, en toen hij het eindelijk tijd vond om naast mevrouw K. op een stoel te gaan zitten ging de zaag weer aan en donderde hij pardoes met kussen en al van de stoel (van schrik dus). En daarom gingen we maar even met hem naar de Hoftuin.


Daar hebben we een poosje gezeten en rondgelopen, en Os heeft er wat gras zitten kauwen (bij gebrek aan Nepeta uiteraard).
Of het in de Hoftuin dan zo rustig in stil was? Nou, dat viel een beetje tegen want een paar huizen verderop werd er aan een dak gewerkt, en ook dat gaf nogal een hoop vreemde, gevaarlijk klinkende geluiden. We zagen ook geen enkele andere haarfabrieken in de tuin.

En net toen we de straat overstaken om terug naar de redactie te gaan, leek het even of de wereld verging. Een groot wielhuis had zijn tank gekanteld en een golf van grind(?) of beton(?) kletterde van hoog naar laag. Mevrouw K. stond stijf van schrik midden op straat, Oscar vluchtte direct tussen de plantenpotten. Blijkbaar was het nergens meer veilig in de Katbladbuurt!
Gelukkig was onze bovenverdieping ondertussen "mensvrij" en kon Oscar daar eindelijk een dutje gaan doen.
Maar het was dus wel voor de voltallige redactie een erg zware dag vandaag. Jammer, want het was zulk heerlijk weer en we hebben niet eens even buiten kunnen zitten. (Nee, ook nog geen kaasproeverij, zelfs geen kopje thee.)
Morgen een herkansing?

3 opmerkingen:

Inge zei

Wat een ellende weer vandaag!

Ben je in paasstemming mw. Katblad?

ina zei

Nog even volhouden! Morgen wordt het prachtig weer, dus dan maar veel naar buiten. Als daar tenminste niet weer de pleuris uitbreekt..

Anoniem zei

Mijn hemeltje. Daar moet u voor oppassen hoor, een paasdepressie.
Het leggen van raar gekleurde eieren is een verdacht symptoom.