Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 10 maart 2012

Paniek in de straat

Eindelijk had mevrouw Katblad weer eens de drie jongste reporters (Boez, Os en Cera) bij elkaar gekregen voor een rondje Katbladbuurt. Er werd nergens in de straat gezaagd, geschuurd of gehakt, geen gemeentekarretjes of prikkemannetjes te zien, kortom, mevrouw K. liep enthousiast alvast vooruit naar de Kruidentuin en verwachtte elk moment ingehaald te worden door de al even enthousiaste reporters!
Helaas.
Op bijgaande foto ziet u in de verte de Boez; hij was alweer op weg naar huis. Op de voorgrond ziet u Oscar terugdeinzen. Ook hij zou omkeren en door het kattenluik verdwijnen.

En hier dan tenslotte Cera, zij vluchtte eveneens in paniek naar huis.
Ondertussen drong het piepende geluid ook door tot de oren van mevrouw Katblad.
Het bleek toch niet het goede moment voor een wandelingetje met de haarfabrieken dus keerde ze om en ging de reporters achterna.
Nog even een foto om te laten zien wat de paniek bij onze katten had veroorzaakt: een groot wielhuis, achteruit rijdend op weg naar de achteringang van de kroeg. Het bier was blijkbaar weer op. Het is jammer dat dit vrachtwielhuis niet op vaste tijden komt, want dan zouden we tenminste rekening kunnen houden met de komst van het bier, heh?
Een half uurtje later was het echter weer rustig in de straat en konden we alsnog op stap. Maar daarover later meer.

Geen opmerkingen: