Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 18 maart 2012

Vliegende muis

Hé kleine schattebout, ben je zo lief aan het spelen, heh? Heb je iets leuks buiten gevonden? Mag mevrouw K. even kijken wat het is, hartendiefje?
Boez?
Boez, laat eens zien?
Waarom neem je je speeltje nu mee naar de gang?
Boezeltje?...............
Getsiederrie Boez!
Wat had je mens nu laatst tegen je gezegd? Geen grijze of andere muisjes meer mee naar binnen nemen! Geen levende maar ook geen dooie! Wacht, mevrouw K. haalt even een stuk keukenpapier en dan brengen we je muis weg.

Hahaha! Muis laten weghalen? Mooiste speelgoed dat bestaat laten afpikken? Dat ging het toch zeker niet worden, wel? Nee, dat ging inderdaad niet door want voordat mevrouw Katblad weer terug was met de keukenrol, had de Boez natuurlijk zijn muis veilig gesteld.


Hij had het arme diertje namelijk onder de tafel gelegd en mevrouw T. Troy als bewaakster aangesteld, want hij moest hoog nodig even wat brokjes gaan eten. Zou je inderdaad denken: vreet die muis dan toch op als je zo'n honger hebt! Maar nee, want met een muis kun je zo leuk spelen, dus zonde om op te eten! En van "met muis spelen" krijg je uiteraard erge honger. Troy zat braaf naast de muis de wacht te houden tot meneertje Boezelmans klaar was met eten.
Nee, ze raakte het diertje niet eens aan! Voelt u zich wel goed, mevrouw T.T.?


Boez haalde even later zijn muis weer op en hervatte zijn wilde spel, vlak voor de ogen van mevrouw K. die van afschuw vervuld op de bank plaats had genomen. Later verklaarde zij dat het spel van de Boez dermate uit de hand liep dat er een zeker gevoel van woede in haar opborrelde en dat ze daarom uiteindelijk ingreep. De Boez had namelijk ontdekt dat hij de muis hoog in de lucht kon gooien en deed vervolgens niets anders meer. Zo vloog het diertje ook enkele malen over het hoofd van het mens heen, iets wat zij niet zo kon waarderen.
Tenslotte belandde de muis na een zoveelste (door Boez georganiseerde) rondvlucht op de eettafel, rolde een stukje door en bleef daarna klem zitten tussen muur en tafel ondanks de pogingen van Boez om 'm van onderen af naar beneden te trekken.
Weer haalde mevrouw K. een stuk keukenpapier, maar toen zij bij de tafel terugkeerde bleek Boez naar buiten vertrokken, met medeneming van de muis.


Daarna is mevrouw K. aan het poetsen gegaan. Later kwam het keukenpapier trouwens toch nog goed van pas; Boez had de muis op de voordeurmat gedeponeerd en was daarna weer buiten gaan spelen.
De muis is in de vuilnisbak gegaan.
Mevrouw K. is nog in de herstelfase. 
Boez mocht 's avonds niet onder het dekbed komen slapen.
Einde.

5 opmerkingen:

ina zei

Vloog het beestje echt over uw hoofd, mevrouw K.? Schokkend! Ik kan me uw afschuw levendig voorstellen.

Annemieke zei

He bah - het is de natuur natuurlijk, maar dat gespeel en zeker dat gevlieg, dat zou ik ook niet zo goed kunnen waarderen hoor.

Mevrouw Katblad zei

@Ina: niet één keer maar diverse malen. Het was verschrikkelijk.

Bart zei

Ik had de muis na zijn rondvluchten eigenlijk wel een echte begrafenis gegund...

Frans zei

Ze zal in een volgend leven reïncarneren als vleermuis.