Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 7 maart 2012

Kort nieuws: twee baantjes

Vanavond hebben wij bij het restaurant maar eens even geïnformeerd naar Thassos, omdat we hem al zo lang niet meer in de Katbladbuurt hebben gezien. Wel, Thassos was net nog geweest en vlak voordat wij kwamen de deur uitgegaan, maar het ging heel goed met hem en had het vanmiddag erg druk gehad met het bewaken van de eetzaal.
Jawel, het is voor Thassos (de Terraskat) weer even wennen, want het restaurant was een paar weken dicht en in die tijd was hij dus verplicht met verlof. Doch uit betrouwbare bron vernamen wij al eerder dat Thas een bijbaantje had in de bloemenwinkel verderop; hij bewaakte daar de afdeling breekbaar porselein en kunstbloemen, en kreeg zijn werk uitbetaald in exquise brokjes. Nee, Thas is niet voor één gat te vangen en zorgt er best wel voor dat de verveling niet kan toeslaan.....
Wij weten overigens niet of Thassos, nu het restaurant weer open is, ook nog is blijven werken in de bloemenzaak. Hoewel, het restaurant gaat pas om vijf uur open dus de kans is groot dat Thas overdag nog steeds tussen de herdertjes en kaboutertjes vertoeft. We zullen dat nog voor u uitzoeken.

4 opmerkingen:

ina zei

Wat een ijver! Straks wordt Thassos overspannen. Hij zal zijn broodnodige dutjes toch niet vergeten?

de redactie zei

Hij bewaakt met niet één maar twee ogen dicht.... Wat denkt u?

Inge zei

Thassos lag vorige week in de etalage van de bloemenwinkel in de kunstsneeuw, idd met 2 ogen dicht de boel te bewaken en hij was vrijwel onherkenbaar door de witte bolletjes in zijn vacht, zeg maar undercover.

Annemieke zei

Wat een actieveling. Maar hij heeft vast goed geregeld dat hij uitbetaald krijgt bij beide baantjes.