Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 1 maart 2012

Ingezonden: Anijs uit de Parallelstraat! Welkom in de Katbladbuurt!


Anijs is in juni / juli 2011 geboren. Ik heb haar gevonden op marktplaats, ze komt uit Schipluiden. Ik heb haar sinds augustus, ze is al geholpen. De dierenarts vertelde mij dat ze jonger is dan de mensen van marktplaats aan mij verteld hadden. Ze is eigenlijk te vroeg bij haar moeder weggegaan. In het begin kon ze daarom ook niet goed alleen slapen en wilde ze constant bij mij in de buurt zijn en sliep ze naast me.
De naam is per toeval bedacht. Een vriend van mij die mee ging toen ik haar ophaalde wilde dat ik haar hagelslag noemde. Zo ben ik op anijs gekomen (anijshagel)....
Anijs vindt het nog te spannend om lang buiten te zijn, ze is een paar keer buiten geweest, maar rende vaak snel weer terug naar de deur en begon daar te krabben. Ze houdt erg van voetballen met voorwerpen, springen op bed (ze kan erg hoog springen) en ze wil graag hoog zitten (op kasten, op mijn hoofd, in kasten). Daarnaast klimt ze graag in het behang en sindskort in de gordijnen (allemaal wat minder leuk voor mij), maar met behulp van de waterspuit, waar ze bang voor is, is ze daar wel in te sturen.
Anijs kan ook heel lief zijn en komt veel bij me zitten als ik op de pc aan het werk ben, ze wil dan graag geaaid worden. Ze spint erg hard en snel. Ze is niet bang voor anderen, maar wordt vaak druk als er bezoek is. Ze is nieuwsgierig en houdt erg van spelen en vindt het ook leuk om in plastic tassen te klimmen. Zodra ze iemand bij het raam hoort gaat ze kijken en zoekt ze contact, wat ze dus ook bij Oscar blijkbaar deed. Ze zit zowieso graag voor het raam om naar buiten te turen....

Groet,
Bregje.


4 opmerkingen:

Annemieke zei

Die eerste foto! Aaah! Wat een schatje! En toen al een felle blik.

Jacq. zei

Wat een lekker poezenbeest, zeg!

Wilma zei

Wat een mooi meisje en lekker zo'n pittig karaktertje! Daar gaan we zeker nog vaker van horen. Leuk!

ina zei

Wat een lekker ding!