Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 23 maart 2012

Geen loketbewaking door slordigheid

Mevrouw Troy wilde gisteren na een lange winterstop weer aan het werk gaan als bewaakster van het Poezenloket, doch zij kon haar draai niet goed vinden omdat er nog wat badkamertegels op haar werkplek lagen. Een slordigheid (van mevrouw Katblad) die niet erg werd gewaardeerd door onze oudste werkneemster.


De fotograaf haalde snel de tegels weg maar toen was het al te laat. T. Troy was zo in haar wiek geschoten dat ze niet meer terug wilde keren op haar stoel, en ging in plaats daarvan in een plantenpot zitten, naast de stam van onze laurier.
Doch ook daar kon ze haar draai niet vinden wegens gebrek aan voldoende ruimte.Tenslotte vond ze een plekje op het zogenaamde oppottafeltje, maar vanaf die plek kon ze helaas het loket niet meer in de gaten houden en ook ons kattenluik kon zij daar ook niet meer zien.


Mevrouw Katblad vond het echter veel belangrijker dat de oude poezendame even lekker kon liggen genieten van de zon. Immers, gezien haar hoge leeftijd had onze bewaakster eigenlijk allang moeten stoppen met werken om zich in plaats daarvan bezig te houden met het heerlijke nietsdoen, bovendien hebben we genoeg jongere haarfabrieken in dienst die tijd genoeg hebben om bijvoorbeeld middels korte wisseldiensten haar taken over te kunnen nemen.
Doch u weet het, Japekoppie moet zo nodig zijn rondes lopen en de jongere jongens willen vooral klooien, stoeien en zooien. Alleen meisje Cera is nog wel eens bereid een loketdienstje draaien, maar ook zij kiest over het algemeen toch liever voor andere bezigheden. En daarom kan mevrouw Troy dus nog niet met pensioen gaan, vindt zijzelf.
Ondertussen heeft Wamy natuurlijk ontdekt dat het Poezenloket regelmatig onbewaakt open staat, en vond alweer een aantal keren zijn weg naar onze voerbakken.
gtn b (= commentaar mevrouw T., die net even langs kwam om het toetsenbord met haar pootjes te beroeren. Wat ze met deze vreemde lettercombinatie precies bedoelt wil ze helaas niet zeggen.

2 opmerkingen:

ina zei

Ga Toch Naar Buiten?

mevrouw K. zei

Dat is ook precies wat we deden, toevallig heh?