Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 6 maart 2012

De reus en de dwerg....

Omdat de grote Iwan door de Hoftuin kuierde en door zijn reusachtige verschijning alle aandacht trok, had Oscar even helemaal geen oog voor Igor. Nee, natuurlijk niet want Igor is alleen maar een lastig ventje terwijl Iwan een haarfabriek is met wie je rekening moet houden, al was het alleen maar omdat hij zo groot en sterk is en een natuurlijk overwicht heeft.


Zodra Iwan de Os voorbij was gelopen en de kust dus weer enigszins veilig was voor onze reporter, sprong Os van het muurtje af om naar een ander gedeelte van de tuin te lopen, maar op hetzelfde moment sprong Igor ook. Wij hebben zo het vermoeden dat dat geen toeval was maar dat Igor het zo had gepland om daarmee de Os een beetje dwars te zitten. Want terwijl Oscar zich te pletter schrok van de bijna-botsing, maakte Igor tijdens de landing geluidjes die ons deden denken aan "lekker puh" of iets dergelijks.


Maar vervolgens echter kreeg Ieg de gelegenheid om even onder de staart van Iwan te duiken, en zo'n buitenkansje liet hij natuurlijk niet aan zich voorbij gaan. Helaas voor hem vouwde Iwan onmiddellijk zijn staart om zijn achterste heen en was Ieg dus net iets te laat.
Ach, Iwan zal wel gewend zijn aan het opdringerige gedrag van zijn huisgenoot; hij ging tenminste gewoon door met het uitgebreid inspecteren van het stukje muur met lavendel en liet zich niet van de wijs brengen door Igor's brutale gedrag.


Daarna was Oscar aan de beurt om door Ieg onzedelijk besnuffeld te worden, maar ook hij hield zijn staart strak naar beneden, en ook hij deed net alsof hij Igor niet zag en ging door met wat hij aan het doen was. Nee, wij weten niet wat, want daarvoor stonden wij te ver weg.


Wie wel heel goed zag wat er precies gebeurde, was Panda. Zelfs met één oog kon hij alles volgen, en we durven er wat om te wedden dat hij de pest in had omdat hij achter het glas zat opgesloten en zodoende al die illegale vreemdelingen hun gang moest laten gaan en niet uit zijn tuin kon verwijderen. Arme Panda. Maar goed, we laten Panda voor wat hij is en gaan kijken of er nog iets bijzonders IN de tuin gebeurde.
Aha! Oscar was Igor blijkbaar toch een beetje zat geworden en had zich teruggetrokken op een tuinstoel, dichtbij de Poort naar de Katbladstraat. Zo kon hij in geval van nood of ergernis snel naar de redactie terug, maar natuurlijk gaf hij er de voorkeur aan om te wachten tot de fotograaf klaar was met het plaatjes schieten van I & I.Het was ons al eens eerder opgevallen dat Iwan altijd helemaal in zijn element is als hij zoveel mogelijk bolletjes en plantjes kan determineren door overal een hapje van te proeven of een flinke snuif van te nemen. Zijn plantenkennis moet ondertussen gigantisch zijn en een groot deel van zijn harde schijf innemen, en wij zouden graag weten wat hij precies allemaal heeft ontdekt en hoe hij één en ander heeft gerubriceerd. Maar helaas, dat soort informatie is voor ons niet toegankelijk; wij kennen zijn wachtwoorden niet en die zal hij ook nooit en te nimmer verklappen.

Nee, Iwan kijkt wel uit om zijn kennis met ons te delen, en dat geldt trouwens ook voor alle andere haarfabrieken.
Maar zou het niet heerlijk zijn om ook, zoals we Iwan hier zien doen, onze neus door de takjes en langs de blaadjes te laten gaan en verder alles wat ons dwars zit of bezwaart te vergeten, al was het maar voor korte tijd?
(U zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met een vaas bloemen, maar dan natuurlijk wel geplukt in de vrije natuur en niet gehaald bij de buurtsuper - die zijn al verpest door mensenhanden of erger nog: chemicaliën.)

Wel, Iwan genoot zichtbaar van zijn ontdekkingstocht langs de planten, totdat Igor hem kwam pesten. Jawel, Igor heeft namelijk veel minder belangstelling voor de natuur dan zijn huisgenoot en wilde liever wat meer interactie, daarom ook liep hij alsmaar purrend vlak voor of achter Iwan langs, dit uiteraard tot grote ergernis van de grote Rooie.


Toen, heel onverwacht, kwam Cera opeens de Poort door en de tuin in. Ze dacht de fotograaf te kunnen gaan begroeten maar schrok toen ze Iwan en Iegje daar zag, zette het daarom dan ook gelijk op een krijsen.
Waarom zij zo tekeer ging, wilt u weten?
Wel, dat lijkt ons nogal logisch! Als je een keel opzet voordat zij jou gezien hebben, heb je in elk geval je vijanden al  flink aan het schrikken gemaakt en hen bij voorbaat laat weten dat je niet gepest wenst te worden! Nee, erg effectief is het niet maar Cera is daar nog steeds niet achter....

Hoewel? Deze keer werkte haar tactiek wel!
Iwan en Igor kennen Cera nog niet (of niet voldoende) en stonden haar stomverbaasd na te kijken terwijl zij alweer door de Poort op de terugweg was (naar de Katbladstraat).
Jawel, de jongens hebben het in Keulen horen donderen en vragen zich af wat er eigenlijk net precies is gebeurd! Wie was die juf eigenlijk en tegen wie stond ze zo idioot te gillen?

Zouden I & I Cera volgen om een antwoord te krijgen op hun vragen?
En waar was Oscar ondertussen gebleven? Wat gebeurde er aan de andere kant van de Poort? Dat leest en ziet u allemaal in deel 2 van dit verhaal!

4 opmerkingen:

ina zei

He, mevrouw Katblad, waarom breekt u uw verhalen altijd af op de spannende momenten? Nu kan ik weer niet slapen vannacht..

Moon zei

Het lijkt wel een aflevering van "Inspector Ossie and the Catleaf-Street Mysteries" ....to be continued ..... :-)

Hans zei

@Ina,

dat is nu de 'Cliff hanger'. Het Katblad mag gerust vergeleken worden met de beroemdste aller Engelse series: Coronation Street (Mevr. Troy als Ena Sharpless?!, maar mevrouw heeft haar gebit nog. . . . ). Daar gebeurde dat ook altijd.

Dennis zei

Panda is een beetje een stiekemerd. Hij lag dinsdagochtend gezellig te zonnen samen met Iwan.

En alles staat op de foto! Wat zouden de andere leden van Hof is Vol daarvan zeggen?