Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 maart 2012

Lui of nerveus?

Toen we langs het Zooiplein kwamen, zagen we dat Wamy daar aan het klooien en zooien was, helemaal in zijn eentje. Misschien verveelde hij zich wel een beetje, want toen hij ons zag kwam hij helemaal vanaf de hoek achter de schommels naar ons toe.
Zou hij wat te vertellen hebben? Misschien nieuws over zijn verblijfsvergunning?Hij keek een paar keer om alsof hij dacht dat hij werd gevolgd, maar dat was niet zo want dan had mevrouw K. dat wel gezien.

Toen hij vlakbij de fotograaf stond, vroegen we hem of hij al wat had gehoord omtrent zijn vergunning, maar daar reageerde hij niet op. We nemen dus maar aan dat er geen nieuws was en Wamy nog steeds niet weet of hij bij Sonny en Gizmo mag blijven wonen.
Wamy zelf neemt (denken wij) aan dat die vergunning er wel komt, want hij komt niet meer bij zijn moeder op bezoek terwijl dat toch vlakbij is en hij er makkelijk langs kan lopen.

Voor de voeten van de fotograaf zakte de Wams inéén. Dit was niet uit zwakte natuurlijk, maar omdat hij zich misschien wel vreselijk lui voelde en toe was aan een aai. Die aai kreeg hij natuurlijk.
Toen echter de fotograaf het plein weer verliet, bleef Wamy daar liggen. Waarom weten wij niet. We keken nog een paar keer om, maar Wamy had zich niet verroerd. Toch lui? Of toch nerveus vanwege die ontbrekende verblijfsvergunning?
Wij houden u op de hoogte.

1 opmerking:

ina zei

Voorjaarsmoeheid?