Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 30 maart 2012

Er valt nog veel te leren!

We waren met onze reporters in de Hoftuin om aldaar de bloemetjes te bekijken, maar plots vroeg een bewoonster van het Hof aan mevrouw Katblad: "Wat doen die katten van jou daar nu voor iets raars?", dus draaiden wij ons direct om en zagen dit.
Tja, wat gebeurde hier? De fotograaf wist het ook niet goed onder woorden te brengen, dus vroegen wij de jongens zelf maar waar ze in 's hemelsnaam mee bezig waren. Oscar was niet in staat tot enige uitleg, hij kreunde even. Boez keek de fotograaf verbaasd aan. Waren wij dan zo achterlijk? Ze waren gewoon leuk aan het stoeien; dat was toch duidelijk?Ja inderdaad, zo achterlijk zijn wij dus, want wij vonden het allemaal wat minder duidelijk namelijk. Hoezo gewoon stoeien?
We hebben de twee haarfabrieken nog wel verteld dat ze zich in onze ogen onfatsoenlijk gedroegen. Wat ze thuis doen moeten ze zelf weten, maar een hoop dingen doe je nu eenmaal niet in het openbaar. Zoals wat? Nou, dit dus! Tjongejonge.

Even later, toen Oscar zich had losgerukt (u ziet hem nog net op de achtergrond), sprong de Boez bovenop de langskomende Cera. Maar zij maakte korte metten met het jonge ventje, verkocht hem een paar goedgerichte meppen voor zijn kop en ging er vervolgens snel en boos vandoor.
Aan de Hofbewoonster (die nog steeds op een antwoord stond te wachten) boden wij onze excuses aan voor het onbetamelijk gedrag van de Boez, en daarna verlieten wij (uiteraard met medeneming van de haarfabrieken) snel de tuin.
Dat het voorjaar rare dingen teweeg kan brengen bij mensen, wisten wij al. Maar bij gecastreerde katten? Er valt nog veel te leren voor mevrouw K.

1 opmerking:

ina zei

Is de Boez een overse... puber?