Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 9 maart 2012

Solo-wandelen heeft zo zijn voordelen!

Hoewel het zonnetje af en toe door de wolken wist heen te dringen, hadden onze haarfabrieken een snipper-ochtend genomen. Jawel, alle vijf, dus inclusief Oscar die ook boven op bed lag te snurken.
De fotograaf ging derhalve alleen op pad. Aan de ene kant heel saai, maar aan de andere kant wel eens handig om geen reporters mee te hebben. Want zo kun je namelijk als mens rustig met andere haarfabrieken communiceren zonder dat ze afgeleid worden door bemoeizuchtige reporters.
Wel, het leek wel alsof alle katten uit de buurt een snipper-ochtend hadden genomen, want het was akelig stil op straat. In de Hoftuin was het eveneens erg rustig, geen Iwan of Igor, geen Panda of Harremans, geen Myo. Nee, want die laatste lag op de rugleuning van zijn bank naar buiten te kijken. Wij probeerden een gesprekje met Myo aan te gaan.

Myo echter deed zijn ogen dicht en hoorde of zag ons zogenaamd niet, terwijl de fotograaf zeker wist dat van binnen naar buiten kijken een helderder beeld moest opleveren dan andersom; dat kunt u zelf op deze foto zien! (En we moeten daarbij ook nog opmerken dat we de foto moesten bewerken om Myo er nog een béétje fatsoenlijk uit te laten zien, anders hadden alleen de bloemetjes in de tuin prominent het beeld gevuld, met ergens een wazige vlek in het midden...)
Maar goed, om Myo's aandacht te eisen, tikte mevrouw K. maar eens even op het raam; zijn ogen bleven echter dicht en Myo reageerde niet.

Toen opeens hoorden wij een mauw uit de tuin komen en zagen wij Harremans naderen. Hij had zeker ergens verstopt gezeten, of mevrouw K. had niet goed uit haar doppen gekeken, dat kan natuurlijk ook. Har keek eerst met een scheef oog naar Myo, en nam toen uitgebreid de tijd om een portie aaien in ontvangst te nemen en dat te belonen met vele kopjes tegen de benen van mevrouw K.
Kijk, dat is ook een voordeel van het solo (= zonder reporters) wandelen; de fotograaf krijgt meer aandacht van de buurthaarfabrieken dan wanneer we met een ploeg(je) op stap zijn!

Jawel, nu had Myo zijn ogen opeens wel geopend en wij zagen dat hij Harry giftige blikken toezond.
Zoals u weet is Myo de partijleider van Hof is Vol, maar zijn de leden van de partij (Panda en Harry) het niet altijd met hem of elkaar eens. En dat levert dan weer regelmatig spanningen op tussen de drie haarfabrieken. Wij weten niet wat zij (M, P en H) samen allemaal bekokstoven en hoe de verhoudingen op dit moment binnen de partij H is V liggen, maar het zag er (nu althans) niet zo  vredig of goed uit - wij vermoeden dat het sowieso niet botert tussen Myo en Har.We zouden op dat moment verder niets wijzer worden, maar zagen nog wel hoe Harry pesterig voor het huis van Myo bleef heen en weer lopen en hoe Myo Har in de gaten bleef houden.
Dit was uiteraard niet interessant genoeg om voor te blijven rondhangen in de tuin, en vandaar dan ook dat de fotograaf besloot eens een eindje verderop te gaan. Uiteraard melden wij het u als er nieuwe ontwikkelingen zijn betreffende deze ultra-rechtse partij.

1 opmerking:

Dennis zei

Beetje meer pech en je had alleen zijn rug mogen aanschouwen. Als ik thuiskom ligt ie meestal op zijn zij te slapen....