Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 1 maart 2012

Vier jaar? Dat moet gevierd worden!

Japekoppie:
Komt ze eindelijk aan. Ze heeft boodschappen gedaan en ik ben benieuwd wat ze voor me heeft meegenomen.
Nee, ik had haar niet gevraagd om iets speciaals mee te nemen voor mij (of ons), maar reken er natuurlijk wel op. Ze zou het toch niet vergeten zijn? Wat ik daarmee bedoel?
Wel, het is namelijk feest vandaag! Ja, we bestaan vandaag precies vier jaar. Als redactie van Het Leidsch Katblad inderdaad.
Wel, nu we het er dan toch over hebben wil ik u wel vertellen dat het mijn idee was, dat van het Katblad. Ze nam toendertijd al steeds foto's van mij en mijn moeder Troy (de anderen waren er toen nog niet) en ging altijd met me mee als ik op verkenning ging, maar deed daar verder niks mee. Toen heb ik gezegd: Van mijn verkenningstochten kunnen andere haarfabrieken nog wat leren, dus schrijf nu gewoon op wat ik doe en wat ik je vertel en dan zet je daar die foto's bij. En dan moet je ook opschrijven wat ik van de haarfabrieken vind die we tegenkomen, want er zijn rare gasten bij en ik kan anderen op die manier mooi leren hoe ze met dat tuig moeten omgaan. Heel educatief inderdaad, een soort handleiding voor kat in de stad. Wel, zo gezegd, zo gedaan dus. Ja toen heeft ze dat blog gemaakt en het "Leidsch Katblad" genoemd, later met "Het" ervoor. Ik had natuurlijk liever gehad dat ze er "Japekop's Verkennerskrant" van had gemaakt, maar ze wilde niet alleen over mij schrijven maar ook over m'n moeder, buurjongens en wat er nog meer aan schorem voorbij kwam, vandaar. Nee, ze had in die tijd niet veel te doen namelijk, dus dat kwam mooi uit. Ja, last van slappe tijden zeg maar. Inderdaad, het is allemaal een beetje uit de hand gelopen met die krant, want we zijn nu met 5 reporters, al doet mijn ma niet zoveel werk meer (ze is met halfpensioen zou je kunnen zeggen) en is de Boez een domme miskoop geweest. Qua verslaggeving bedoel ik natuurlijk, want als bedkruik schijnt hij het wel goed te doen en daarom mag hij ook blijven, als ik het tenminste goed begrepen heb. Ja, Cera en Oscar voldoen wel goed en eerlijk gezegd ben ik daar blij om want zodoende kan ik het wat rustiger aan doen en eens een dagje overslaan als ik me wat minder fit voel. Ja, een paar gezondheidsprobleempjes en een dagje ouder inderdaad, al kun je dat niet aan me zien, toch? Het klopt dat ik nog prima in mijn vel zit en ik vind het fijn dat u dat ook opmerkt. Nee, aan mijn uiterlijk mankeert niets. Hoe oud schat u mij? Over mijn ziekte praat ik liever niet; ligt wat gevoelig, snapt u? Fijn dat u me begrijpt.
Ja, door het succes van het Katblad hebben we ook regelmatig bezoekers over de vloer. Wat die komen doen? Geen idee, maar als ze komen dan wordt er meestal wel iets van een proeverijtje georganiseerd en komen er hapjes op tafel, en dat vind ik persoonlijk een heel gunstige ontwikkeling. Ja, ook omdat het bezoek wel eens per ongeluk iets uit zijn klauwen laat vallen. Het klopt dat ik daarom altijd in de buurt van de visite blijf en soms zelfs een beetje irritant dichtbij het lekkers ga zitten. Kunnen we het nu over iets anders hebben of waren we klaar?
Zelf lees ik het Katblad niet nee, maar ik bemoei me wel regelmatig met de inhoud ervan. Ja, ik zie er graag op toe dat het niveau niet teveel afzakt naar "ordinair" of "viespeukerij" zal ik maar zeggen, en dat er niet op al te intieme momenten foto's worden gemaakt. Soms gaat er wel eens iets fout met de berichtgeving, dat is waar, maar dat is inderdaad dan niet mijn schuld. U vindt dat ik te vaak "inderdaad" zeg? Wel, ik zal proberen er voortaan op te letten.
Ik geloof dat ze nu naar binnen komt met de boodschappen, want ze heeft haar fiets op slot gedaan en is klaar met het aaien van Oscar. Ja, het zal mij benieuwen wat er in die tas zit. Stukje taart voor haarzelf en eventuele visite vind ik prima, maar de slagroom die erop zit is uiteraard voor mij. Daarnaast verwacht ik verse kip of vis, maakt niet uit wat, als het inderd ..... eh...... maar lekker is en feestelijk. Omdat we precies vandaag inderdaad (oh, sorry) vier jaar bestaan en dat dienen we te vieren, vindt u ook niet?

14 opmerkingen:

Annemieke zei

Gefeliciteerd! Vier jaar al weer? Wat mij betreft een doorslaand succes (de middagwijn - zie vorige reactie bij ouder bericht - krijgt zo toch nog een feestelijk tintje!

de hoofdredacteur zei

Nou, vooruit dan maar - neem er dan straks nog maar één, maar niet te gek maken heh?

Annemieke zei

Nee - ik houd me in. Moet wel feest blijven! Heb ook humus hier - weet niet of Japekop dat blieft.

Akelein zei

Gefeliciteerd! En nog vele jaren!!!

Moon zei

Van harte gefeliciteerd en we hebben de blijde verwachting dat alle Haarfabrieken ook de komende jaren voor veel interessant leesvoer, met bijbehorend fotomateriaal, zullen zorgen! Proost, we nemen een borrel op jullie gezondheid!!!!!
Pluizebuik Bink, Maffe Moos en Mens Monique xoxox

Gerda zei

De voltallige redactie van Het Leidsch Katbled van harte gefeliciteerd en ik spreek de wens uit dat er nog vele jaren leesgenot mogen volgen.

Akelein zei

ik ben zeer vereerd dat ik jullie de " LiebsterBlog Award" op deze bijzondere dag mag uitreiken! Ik kreeg 'm zelf op 1 van mijn andere blogs (ik hou er nl. 4! bij) Vooral de haarfabrieken wil ik van harte feliciteren, want zonder hen was er geen katblad geweest! En vooral niet zonder Japekop, lees ik dus net.
U kunt de award in ontvangst nemen bij http://365opruim-enschoonmaakklusjes.blogspot.com/2012/03/liebster-blog-award.html

Mevrouw Katblad zei

Hartelijk dank mevrouw Akelein, voor deze eervolle prijs! We zijn erg trots en zullen nu nog meer ons best gaan doen!
Namens de voltallige redactie (haarfabrieken en andere (minder belangrijke) medewerkers,

Jacq. zei

Super gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal!! Ik geniet enorm van het katblad, kan niet meer zonder...

ina zei

Mijn hartelijke felicitaties voor de hele redactie en ga alsjeblieft nog heel lang door met het Leidsch Katblad. Ook gefeliciteerd met de prijs.

Inge zei

Gefeliciteerd!

En dankzij je katblad heb ik er een hoop kattenvriendjes & vriendinnetjes bij.

Sabine zei

Wel gefeliciflapstaart, dat is zeker een feestje (en proeverijtje) waard ! Ik geniet pas een paar maanden mee met al jullie lief en leed, maar kan echt niet meer zonder.
En dan ook nog een award, toe maar! Geniet van deze bijzondere dag en geef alle haarfabrieken c.q. Reporters een knuffel als dank voor al hun bijdrages, ga zo door !

katja zei

Hartelijk gefeliciteerd, mevrouw Katblad en alle reporters, met de vierde verjaardag van het Katblad!

Hopelijk maken jullie er een leuke dag van!

Sandrazz zei

Gefeliciteerd, dat er nog maar vele jaren mogen volgen!!
Groetjes
Sandra, Snork & Doezel