Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 15 maart 2012

Druk maken om niets

Omdat het steeds vroeger licht wordt, vervroegen wij eveneens onze ochtendrondes. Immers, als de zon schijnt en de aarde weer aan het opwarmen is, kun je niet te lang in je bed blijven liggen vindt mevrouw K., want dat is zonde van je tijd en het fraaie licht.
Wie echter onafhankelijk van de tijd van het jaar en dus altijd vroeg opstaat, zijn rondes dus immer bijtijds pleegt te lopen, is onze buurkat (en broer van Japekoppie) Charli. Wij troffen hem bij de eerste zonnestralen aan in de Hoftuin, waar hij heerlijk wat in zijn eentje aan het verkennen was.
Omdat Charli erg gesteld is op privacy tijdens zijn geklooi, verliet hij toen onze reporters verschenen bijna direct maar zeker gepikeerd de tuin. Sorry voor deze overval, Charli! Misschien moet je voortaan toch maar nóg iets vroeger op?

Doch toen we even later weer in de Katbladstraat kwamen was er al niets meer aan de hand; Charl lag heerlijk op een bankje in de zon zich te wassen.
Je kunt je ook druk maken om niets, mevrouw Katblad!

1 opmerking:

Jules zei

Blijft u zich maar lekker druk maken mevrouw, anders hebben we straks niets meer te lezen! Ik ben net nieuw en vind uw digitale krantje erg leuk. Ga zo door en ik blijf het graag lezen!