Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 16 maart 2012

Training toch stiekem al begonnen?

Wij hebben zo het idee dat Japekoppie toch stiekem Oscar al aan het voorbereiden is op de cursus "Super-Verkenner"; wij zagen de twee tenminste samen een verkenningsronde doen door de Hoftuin en er werd onderweg over en weer flink wat gesmoesd. Oscar heeft zich overigens nog niet officieel aangemeld voor deze cursus want hij wacht liever op het moment dat Cera háár besluit heeft genomen over het wel of niet deelnemen aan deze bijzondere, nieuwe opleiding voor stadskatten.
Mevrouw K. heeft echter de indruk dat Cera vindt dat zij al genoeg heeft geleerd, en daarbij komt ook nog dat Cera liever niet meer de Hoftuin betreedt (vanwege haar angst voor de toenemende agressie van Harremans en Panda, beiden fanatiek lid van de partij Hof is Vol), iets wat wel een verplicht programma-onderdeel is (inspecteren Hoftuin: d.w.z. de controle van de vijvers, graspollen, balkontrap en tuinmeubelen) en dus niet kan worden overgeslagen. De inschrijving voor de cursus Super-Verkenner (stadskatten) sluit voor 1 april, derhalve er is niet veel tijd meer om te proberen Cera te motiveren en over te halen. Het is verder de vraag of Os vervolgens helemaal in zijn eentje de opleiding wil doen, als dat al mogelijk is; de cursusleiding zal daarover (slechts 1 kandidaat dus gaat de cursus dan wel door - wordt dat niet te duur?) uitsluitsel moeten geven. Mocht Cera uiteindelijk niet meedoen (ze heeft het ook al zo druk met die Voorjaarsverkiezingen), kunnen we misschien ook nog een poging wagen Japekoppie over te halen zich tóch in te schrijven, maar daar zullen dan wel héél véél kaasproeverijen tegenover moeten staan.
Uiteraard houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

2 opmerkingen:

ina zei

Het lijkt net of Japekop Oscar een standje geeft, leuke foto!

Frans zei

Wordt het niet tijd om wat nepetazaad aan te schaffen en her en der tegen de gevels aan, in de Katbladstraat te verspreiden ? Het haarconfectiegilde heeft ook recht op hullie Drooi Rooi, toch.