Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 9 maart 2012

Saaie monoloog....

Nee Os, vandaag gaan we even niet wandelen want mevrouw Katblad moet nog een beetje werken. Met de laptop inderdaad. Nee, niet voor het Katblad maar voor zichzelf, omdat anders misschien opeens de deurwaarder langskomt, en dan moeten we met zijn allen gaan bedelen of op straat gaan wonen. Maar zover is het nog niet hoor!
Alleen vindt mevrouw K. dit soort werk zo verschrikkelijk naar om te doen! Ja, is een soort allergie geworden en dat komt doordat mevrouw K. vroeger op een kantoor heeft gewerkt waar het altijd heel erg druk was. Te druk inderdaad, en toen kreeg ze dus last van stress, en toen moest ze stoppen met werk. Wat stress is? Nou, net zoiets als wanneer er elke dag achter elkaar steeds maar gemeentekarretjes langskomen die herrie maken en zo gevaarlijk lijken dat je heel snel naar binnen, je huis in moet vluchten, en verder nergens anders meer aan kan denken dan aan die rottige karretjes. Zelfs niet meer aan lekkere hapjes, nee. Snap je wat mevrouw K. zo ongeveer bedoelt? Mooi.
Wel, daarom is mevrouw K. dus elke dag thuis en gaat ze niet meer naar zo'n kantoor. Maar omdat ze toch niet stil kon zitten ging ze soms hapjes maken voor feestjes van mensen. Nee, niet voor centjes maar gewoon voor de leukigheid. Doet ze nu ook niet meer nee, want dat vinden haar handjes (oké, poten dan?) niet leuk en haar rug ook niet. Maar goed, omdat ze dus niet meer genoeg leukigheid te doen had, heeft ze toen een nieuwe hobby verzonnen. Het Katblad inderdaad! En dat noemt ze nu ook "werken" omdat dat beter klinkt dan "zooien", snap je? Ja, schrijven vond ze altijd al erg leuk en foto's maken is ze toen ook heel erg leuk gaan vinden. Nee, we weten dat jullie die foto's niet zo nodig vinden, maar met mensen is dat nu eenmaal wel het geval, dus vandaar.
Os, luister je nog?
Ja, we beseffen heel goed dat je bij ons bent komen wonen omdat mevrouw K. altijd thuis is, heh? Omdat je een gezelligheidsdier bent en heel graag met de fotograaf meeloopt, toch? Je collega-reporters vinden het inderdaad ook heel prettig dat hun mens altijd thuis is, en daarom zijn ze zo chagrijnig als ze toch een paar uurtjes van huis moet. Ja, vandaag moest het mens bijvoorbeeld naar de tandarts en daarna ook nog boodschappen doen. Ja, sjouwen met grote, zware zakken kattenbakgrit dus. Nee, niet leuk maar moet wel gebeuren, heh? Ja. Wel, en dan moet mevrouw K. eigenlijk ook weer eens gaan werken aan haar Katbladboekje. Ja, een heus boek met allemaal verhalen over jullie haarfabrieken, maar dat is een hele uitzoekerij en gedoe. En voor "gedoe" is mevrouw K. ook nog steeds een tikje allergisch, dus het schiet nog niet zo hard op. Nee.
Nu zoekt mevrouw K. dus iemand die haar wil helpen met het uitzoeken van verhaaltjes. Ja, een soort "Best Of....", uit het Katblad dus. Maar dat betekent een hoop zoekwerk want in 4 jaar tijd heeft mevrouw K. heel veel opgeschreven. Niet allemaal even goed natuurlijk, maar er moet toch wel een boekje te maken zijn van de leukste verhalen, niet? Kom jij natuurlijk ook in voor, dat spreekt vanzelf want jij bent ondertussen onze beste reporter, heh Oscar?
Os? Oscar? Pffffffffff.

5 opmerkingen:

Betty zei

en daar doe je het voor mevrouw katblad, pffff....barr en boos...

Mumu uit Laren

ina zei

Zo slaapverwekkend is het LKB toch niet? Os? Of ben je gewoon moe?

Moon zei

Oooh,wat leuk dat u een boekje uit wilt gaan geven! Ik dacht vandaag nog dat het zo leuk zou zijn als u uw schrijftalenten eens bundelen zou in een echt papieren document! Dan wil ik zeker ook een exemplaar! Ik wil u niet onder druk zetten hoor, maar... mag ik alvast een exemplaar, liefst gesigneerd, reserveren/bestellen?

Annemieke zei

Ik heb ook een hekel aan administratief werk...bv belastingaangifte doen en rekeningen betalen. Katten moeten blij zijn dat ze dat niet hoeven te doen.

En leuke verhalen die me nu te binnen schieten uit de afgelopen tijd:

- Het Verkenner A examen van Cera
- Boez die kwijt was (niet leuk, maar wel een goede afloop)
- Pim die steeds langskwam tijdens de zomer (en met wie het helaas minder goed afliep)
- Storm in zijn hoogtijdagen
- Bel in zijn hoogtijdagen
- Mini en de grasspriet
- Boez die steeds in de vijver viel
- Bohr de spinnejager
- Verslagen van Japekop over proeverijtjes
- Wijsheden van Mw Troy
- Bollewangen
- Cera en Boez als jut en jul
- Boez en Os als vrienden
- Reisverslag van de Griekse katten
- Tassos de terraskat
- Het verslag van eerdere katten van Mw Katblad (als inleiding zou die mooi zijn)

Annemieke zei

Oh en Wamy is natuurlijk ook een mooi verhaal (zijn onbeholpen pogingen om aansluiting te vinden en zijn jacht op brokkies en hoe hij uiteindelijk een nieuw mandje heeft uitgezocht).
En de heidepoesjes (zeker aangezien er twee in de katbladbuurt wonen)