Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 21 maart 2012

Kwetsbaar en extra steun nodig

De dag was al bijna voorbij toen Japekop zich meldde voor een klein rondje wandelen met de fotograaf. Hij had de hele dag boven vertoefd, beurtelings op bed en keukendak, want daar was nog de minste herrie geweest.
Toen de klusman was verdwenen bleef J. evengoed nog lange tijd erg achterdochtig, want het gereedschap lag er nog en dus kon die man elk moment terugkeren, zou je zomaar kunnen denken als haarfabriek zijnde. Vandaar ook dat J. erg op zijn hoede was en bleef, en alsmaar achterom keek of er niemand stiekem met een zaag ons huis binnen ging.


Ook in de Kruidentuin bleef hij erg behoedzaam en dus aan de kant van de huizen en het hek. Wij hadden erg met Japekop te doen want het was duidelijk dat hij erg aangeslagen was door de bijverschijnselen van de kleine verbouwing in ons huis, en dat was allemaal de schuld van mevrouw Katblad.

Want waarom moest zij zo nodig een nieuw toilet, nieuw wastafeltje en andere douchebak? Was het nu echt nodig om de redactie een paar dagen lang op zijn kop te zetten?
Arme Japekoppie..., maar helaas dus: ja.
Onze grote Verkenner A bleef constant voorzichtig en zag overal spoken. Zelfs mevrouw K. kon hij niet vertrouwen, en daarom koos hij zelf zijn route, bleef zelfs liever wat verder bij haar vandaan.


Cera begreep het allemaal wel. Zij lijkt iets minder te lijden onder de verbouwingsstress en kon zich beter ontspannen in de Kruidentuin, maar ze zag dat Japie het moeilijk had en hield hem daarom goed in de gaten. Tja, ze zijn dan ook in het verleden nog eens verloofd geweest, deze twee haarfabrieken, en die verloving werd dan weliswaar verbroken, maar er is wel nog steeds duidelijk wederzijdse genegenheid te bespeuren tussen hen, al toont Cera dat wat meer dan J'kop.


Terwijl Japekop dus voorzichtig wat aan het verkennen ging, hield Cera een oogje in het zeil. Zij had namelijk gezien dat Siep (huisgenote van Kaija) op de loer lag en weet (net als wij allemaal) dat Siepje niet van bezoek in de tuin houdt en losse pootjes heeft.
Gelukkig vond Japekoppie de nieuwe jonge blaadjes van het Kruid der Kruiden, en de geur daarvan gaf hem weer wat moed en troost. Stel je voor dat er geen Nepeta bestond! Ja, ondenkbaar!

En toen wilde onze Verkenner A (senior) eigenlijk wel weer naar huis. Het was nog geen tijd voor het avondeten maar Japekoppie kon niet langer wachten. En als hij dan toch nog even zou moeten wachten, deed hij dat liever op de bank naast mevrouw K. omdat hij zich zo kwetsbaar voelde en haar steun nodig had.
Nu heeft Japie helaas nog niet begrepen dat ATWT is afgelopen, en dat mevrouw K. dus geen reden meer heeft om rond vijf uur op de bank te gaan zitten, maar de fotograaf bedacht dat het ook mogelijk was om naar 24-Kitchen te gaan kijken of desnoods een nieuwszender. Ja, want de dagindeling veranderen geeft weer extra stress, en in moeilijke tijden zoals deze moet je ervoor zorgen dat er qua structuur (van de dag) niet teveel ineens gaat afwijken van dat wat een jarenlang durend ritueel is geweest.
Het werd 24-Kitchen, en Japekoppie en de andere reporters kregen overheerlijke kip als diner (en troost), maar dan zonder saus natuurlijk.

2 opmerkingen:

ina zei

Ach, arme zielen allemaal daar op de redactie. Gelukkig worden de haarfabrieken een beetje extra verwend.

katja zei

Ik zie het helemaal voor me hoe er iemand stiekem met een zaag het huis binnen zou gaan :-)

Arme Japekoppie...en arme mevrouw Katblad. Maar als het resultaat maar wel mooi wordt, dat vergoedt weer een hoop natuurlijk (ja, voor Japekoppie maakt dat natuurlijk geen moer uit)