Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 28 maart 2012

Geen goede kwaliteit?

Vorig voorjaar hadden wij al eens gezien hoe in de Hoftuin haarfabriek Harremans bezig was de paarse op te vreten, of in elk geval de bloemetjes losrukte, erop kauwde, en dus vernielde. Wij dachten toen dat dit vreemde gedrag bij Har hoorde en dat geen enkele andere kat dat ooit in zijn/haar kop zou halen.
Gisteren echter betrapten wij mevrouw Troy bij de bolletjesbak op onze buitentafel terwijl ze van de krokussen zat te vreten.
Blijkbaar is Har dus niet de enige mafkees.Maar mevrouw Troy had genoeg aan één, hooguit twee bloemetjes. Het kan natuurlijk zijn dat onze krokussen minder lekker zijn dat die in de Hoftuin (Harry sloopte een heel perk). Maar het kan ook zijn dat smaken nu eenmaal verschillen. In dat geval zullen we ons maar geen zorgen maken over de kwaliteit van de bloemen voor onze deur.

2 opmerkingen:

ina zei

Beter een mindere kwaliteit krokus waar iets van overblijft dan eerste kwaliteit die helemaal in een kattenmaag verdwijnt..

Mevrouw Katblad zei

Is dit een bestaand spreekwoord of heeft u deze zelf verzonnen? In dat geval: Knap hoor!