Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 13 maart 2012

Dolle maandag (deel 1)

Op de eerste echt zonnige dag (met ook nog een aangename temperatuur - we hebben het over gisteren) waren onze twee jongste reporters een beetje door het dolle heen. Dus toen mevrouw K. naar de Hoftuin wilde gaan, holden de vriendjes alvast als een stel dolle blafbeesten vooruit. Loesje, die net haar nagels aan het manicuren was op een kokosmat, keek de jongens verbijsterd na. Ze wist niet dat haar soortgenoten zich zo aanstellerig en plomp konden gedragen.
In de tuin gingen Os en Boez verder met hun rare capriolen. Mevrouw K. heeft nog geen hommel (of iets vergelijkbaars) voorbij zien komen, maar de Boez zag ze wel degelijk vliegen en deed ook nog zijn best ze te vangen. Natuurlijk legde de fotograaf dat even vast, voor het archief zeg maar. (Wij hebben genoteerd: 12 maart, Boez zit voor het eerst dit jaar achter vliegebeestjes aan.)


Omdat er verder geen nieuws te ontdekken viel en er ook geen andere haarfabrieken in de Hoftuin waren, besloot de fotograaf om terug naar de Katbladstraat te gaan. Daar, op de hoek van de Poort en de straat, werd per ongeluk deze foto gemaakt; we zagen het plaatje net pas voor het eerst en moesten even heel goed nadenken over wat hier nu precies gebeurde. Maar toen we de volgende foto hadden bekeken wisten we het weer. Het was de Boez die (wederom als een dol blafbeest) de hoek van de Poort om kwam scheuren, en daar ............ bovenop Cera dook, die net even lekker lag te zonnen. Het arme meisje schrok zich natuurlijk het apezuur en begon wild met haar pootjes te trappen om de Boez van zich af te krijgen.
Boez werd trouwens achterna gezeten door Oscar, die met een grote plof bovenop de motorkap van een wielhuis sprong. Vandaar dus dat Boez (met Cera nog steeds in de houdgreep - het is inderdaad geen gezicht, bijna onfatsoenlijk wat hier gebeurde) omkeek naar waar die klap vandaan kwam.
Daar dus vandaan!
Oscar keek vol afschuw naar wat zijn vriendje daar met Cera uitvoerde, want hijzelf behandelt dames natuurlijk altijd met meer respect.

Wel, blijkbaar hadden de jongens veel energie, dus leek het de fotograaf een goed idee om met hen naar het Zooiplein te gaan voor de nodige sportactiviteiten.  En misschien konden we dan tegelijkertijd aan een stukje teambuilding werken, heh? Ja.
Nou, dat team was een beetje moeilijk te vormen want de Boez zag dat hele Zooiplein-gedoe weer eens niet zitten en bleef achter het hek staan.
Hebben we dat weer, dacht mevrouw K.
De fotograaf hield zich ondertussen bezig met Cera en Oscar, want die waren natuurlijk wel meegekomen en zelfs al bezig met eh..... ja, met wat eigenlijk?

Rollen in het zand dus, wat Os betreft. En omdat dat zand waarschijnlijk in zijn neus was gekomen, moest hij opeens ontzettend niezen.
Nu niest Oscar gauw en veel, en tijdens zijn apk opperde de dierenarts al dat Os waarschijnlijk allergisch is voor, tja, zoek dat maar eens uit. Hopelijk is het geen hooikoorts, anders is hij behoorlijk de pineut en moet hij ander werk gaan zoeken (huisinspecties?). Wij moeten er niet aan denken; het Katblad kan niet meer zonder de Os!Cera was op de glijbaan geklommen toen mevrouw K. bij het trapje had plaatsgenomen. Ons model wilde graag weer een keer bovenop de glijbaan po(e)seren, maar de fotograaf vond het licht daar niet gunstig; de zon scheen precies in de lens. Doch toen Cera bleef dreinen om een foto-sessie (Ik ben toch niet voor niets model? Vindt u me soms niet goed genoeg meer? Te dik zeker? Te oud?), liep de fotograaf toch maar om de glijbaan heen naar een plekje waar de zon van een andere kant kwam en zodoende prachtig op het koppie van Cera kon schijnen (als zij zich tenminste wilde omdraaien) zodat haar oranje vlek net zo licht en warm leek als de zon zelf. (Zo naar je zin Cera? Beetje overdreven inderdaad, maar je vroeg er zelf om.)

Toen de fotograaf een hele serie plaatjes had geschoten van ons model, vroegen we Cera om nu dan tenslotte nog even bevallig van de glijbaan af te zeilen. Ja, liefst op de buik natuurlijk, maar op de rug mocht desnoods ook wel.

Zou Cera aan het verzoek voldoen?
Kwam de Os nog in actie?
Gingen wij de Boez nog zien?
U kunt dat allemaal later lezen in deel 2 van dit verhaal....

2 opmerkingen:

Hans zei

Wat een heerlijk zonnetje op al die poezen! Wie genoot er meer!?

katja zei

Hmmmm, wat een heerlijk gezicht, al die rennende en stoeiende en rollende poezen. Alleen echt wel onbeschoft dat Boez Cera zo te pakken nam!