Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 15 maart 2012

Voor het eerst in de geschiedenis

Waarom wij u deze foto laten zien?
Omdat wij betwijfelen of wij ooit nog een dergelijke foto kunnen maken gezien de bijzondere (uitzonderlijke) situatie.
U ziet hier mevrouw Troy (links) en haar zoon Japekop (rechts) op de stoel van mevrouw K. Het mens zelf was in de keuken bezig de laatste hand te leggen aan een maaltijd voor haar bezoek, en dus werd dit plaatje gemaakt door één van de gasten.
Wel, sinds Japekop geacht werd (door zijn moeder) het huis te verlaten (wat er helaas voor haar nooit van kwam), hebben de twee nooit meer naast elkaar of bij elkaar op een stoel plaatsgenomen. Misschien is het een keer per ongeluk gebeurd dat ze tegelijkertijd op eenzelfde stoel sprongen, maar dan kwam daar altijd heibel van en moest één van de twee het veld ruimen.
Nu zaten ze daar dus voor het eerst in de geschiedenis als twee volwassen haarfabrieken in vrede samen op het uitserveren van de maaltijd te wachten. Dat we dat nog mogen meemaken. En vandaar dus deze foto.

2 opmerkingen:

ina zei

Mooi, zo samen. Zou het iets met mevrouw Troys Katzheimer te maken hebben? Mensen worden ook vaak milder als ze wat ..eh.. vergeetachtig worden.

Hans zei

Nee hoor, niks Katzheimer. Er komen hapjes aan en hapjes verbroederen! Ik ga hier binnenkort (heb mevrouw Katblad al beloofd) verhaaltjes over schrijven, als ik weer wat vlotter ter been ben. Zelfs een foto van alle drie mijn schurken samen voor de kachel! Ook koude verbroederd!