Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 2 maart 2012

Natte staartpunt

Loes (anderhalf jaar oud) heeft altijd haast. Wij zien haar een enkele keer plaatsnemen op onze buitentafel, maar daar blijft ze dan niet lang zitten; hooguit een paar minuten.
Dat maakt het plaatjes schieten van deze kittige dame best wel lastig, maar vandaag is het dus toch gelukt.
Wat ons opvalt aan Loes is dat het altijd lijkt alsof zij zojuist nog met het puntje van haar staart in een bak water heeft gehangen. En omdat we aannemen dat ze dat heus niet zal doen, hebben we maar eens aan haar mens gevraagd hoe Loes aan die altijd natte staartpunt komt.

Wel, de verklaring was heel simpel: Loes sabbelt regelmatig op haar staart omdat zij te jong bij haar moeder werd weggehaald (en dan krijg je dus dat soort dingen).
Haar mensen zien haar niet alleen sabbelen, maar horen het ook. Vooral als ze 's nachts bij hen op bed ligt wil ze nog wel eens erg luide smakgeluidjes maken. Gelukkig kunnen haar mensen ertegen....

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Ah! Arme Loesie. Elrond wil nog wel eens proberen aan mijn haar te sabbelen - die is niet te vroeg bij zijn moeder weg gehaald (wat wil, zijn moeder is weggelopen toen hij al 3 jaar was)...

ina zei

Net zoiets als duimen bij een baby, denk ik, al heeft dat niets met te vroeg bij de moeder weggehaald te maken. Goed dat ze haar staartpunt altijd bij zich heeft, dat heeft ze toch maar slim verzonnen.

Hans zei

@Ina,

ik had exact dezelfde associatie met dat duimen!