Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 27 maart 2012

Als er gevaar dreigt helpt die Nepeta heus niet!

Ook Siep en huisgenoot Kaija hebben een pesthekel aan zuigmonsters, daar kwamen we achter toen we langs hun huis liepen.
Het raam en de deur van hun huis stonden namelijk wijd open, wij hoorden het bekende geluid dat bij zo'n monster hoort, zagen Siep en Kaija buiten weggekropen zitten, dus de conclusie was snel getrokken.
Op de foto hiernaast ziet u Siep die verstopt zat tussen de houten plankjes van een tuinmeubel. Jawel, Siep lijkt bijzonder veel op onze mevrouw Troy, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua karakter, dat hebben we al diverse keren mogen ervaren. Wij doen dan ook geen pogingen meer haar te aaien, en ook onze haarfabrieken lopen het liefst met een grote boog om deze dame heen.

Wel, dit is dus Kaija, en zij schuilde (terwijl het zuigmonster nog immer en ongetwijfeld bezig was met het vreten van stof en haarfabriekprodukten - in vele, prachtige kleuren!) onder een bankje. Als rugdekking had zij een reeds flink uitdijende Nepeta-pol (zoals u ook kunt zien op het plaatje hiernaast), maar blijkbaar kwam het niet in haar op het kalmerende goedje (de drug) te gebuiken, ze verkeerde waarschijnlijk te zeer in paniek.
Dat verschijnsel (niet gebruiken wat kan helpen bij stress en bovendien voorhanden is) kennen wij. Hebben wij niet eens de kamer volgegooid met van die zogenaamd anti-stress-stokjes en takken Kattenkruid in moeilijke tijden (vuurwerk bijvoorbeeld)? Jawel, maar geen haarfabriek die er naar omkeek omdat ze alleen maar wensen te "gebruiken" als ze zich reeds goed voelen, en heus niet als ze denken dat hun leven in gevaar is. Want in dat soort gevallen moet je alert blijven en kunnen vluchten als het nodig is, en dat gaat niet als je onder invloed bent en door een roze bril kijkt. Eigenlijk heel logisch, toch?
Wij hopen voor Siep en Kaija dat het zuigmonster van goede kwaliteit is en dus weer snel (voor langere tijd) kon worden opgeborgen. En als er rust en vrede is, is daar die heerlijke Nepeta die zomaar vlak voor hun voordeur groeit! De boffers!

4 opmerkingen:

ina zei

Daar kunnen mensen een voorbeeld aan nemen.

Mevrouw Katblad zei

U heeft het heel goed begrepen...

Annemieke zei

Ik wilde precies hetzelfde zeggen als Mw Ina. Siep zit daar wel mooi trouwens - een soort natuurlijke schuilhut.

Frans zei

Maar zoon zuigmonster is tegelijkertijd een blowfabriek.