Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 26 maart 2012

Merel niet opgemerkt?

Oscar is dagelijks enkele uurtjes aan het trainen voor zijn examen Super-Verkenner. Natuurlijk vindt mevrouw K. dat prachtig en zij vergezelt hem dan ook graag op zijn rondjes door de buurt.
Toch vinden wij dat Os niet moet overdrijven met dat Verkenners-gedoe en vooral ook niet moet vergeten dat hij in de eerste plaats gewoon een haarfabriek (of stadskat) is die plezier moet maken en alle dingen doen die "normale katten" doen.
Oscar was namelijk op het Zooiplein om zich te bekwamen in het sporenonderzoek, en was daarmee zo druk bezig dat hij helemaal niet in de gaten had dat er een merel in de klimop zat!


Nu was het best moeilijk om het beestje in dat donkere hoekje op te merken, maar het diertje veroorzaakte een hoop geritsel en zat goed hoorbaar te piepen; zelfs de fotograaf had deze merel in de smiezen en ook mevrouw K. hoorde en zag de vogel.
Oscar, op slechts een paar meter afstand, had dus niets door.
Hoewel, het kan ook zijn dat hij de vogel expres negeerde omdat hij zich persé op slechts dat ene onderdeel (sporenonderzoek) wilde concentreren en op dat moment wellicht daarvoor een bewuste keuze maakte. In dat geval is er dus helemaal niets aan de hand en hebben wij niks gezegd.

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Vogels kunnen heel geniepig zijn! Het zou me niets verbazen als die vliegbeest Oscar met opzet probeerde af te leiden van zijn training.

Mevrouw Katblad zei

Fijn dat u zo goed oplet en met zinvolle suggesties komt. Wij nemen deze graag mee in onze evaluatie.

Hans zei

Ja zeker,

Annemieke heeft heel groot gelijk. Daar moet ik nog eens een stukje over schrijven voor het Katblad,