Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 maart 2012

Onwelkome gast

We hadden Iegje (Igor) al een paar keer in de Poort zien zitten en hij was zelfs al een keer voorzichtig een stukje de Katbladstraat ingelopen, maar echt naar de redactie oversteken durfde hij niet. Daarom besloten we hem in de Hoftuin op te zoeken, want daar brengt hij veel van zijn tijd door.
En ja hoor, daar was hij inderdaad, druk bezig met klooien en zooien.

Natuurlijk wilde Igor graag geaaid worden, dus liep hij direct naar mevrouw K. toe en gooide zich voor haar voeten, waarop zij verzuchtte: "Ja Ieg, nou moet ik zeker weer door de knietjes om jou te kriebelen?"
Maar zij deed het wel, al duurde de aaisessie niet lang. Het vredig samenzijn werd namelijk verstoord door de komst van een onwelkome gast in de vorm van een Borderliner.


Deze dus. Ze heet Luna en begon direct na haar entree zenuwachtig te piepen en janken toen ze Igor zag. Deze Borderliner wordt namelijk helemaal gek als ze haarfabrieken ziet en wil ze het liefst opjagen en grijpen; dat zit namelijk in haar genen (is ons verteld). Hondenkenners weten natuurlijk dat zij eigenlijk een Borderterriër is, maar wegens haar onfatsoenlijk en grensoverschrijdend gedrag t.a.v. katten heeft de redactie haar ondergebracht bij de "Borderliners", eerst gekscherend maar later werd deze benaming een automatisme. Wij hopen dat wij hierdoor niemand (en dan vooral natuurlijk het mens van dit blafbeest) beledigen...
Luna valt trouwens verder best wel mee (in aanmerking genomen dat ze nu eenmaal een blafbeest is en zal blijven) en luistert meestal goed naar haar mens, behalve dus als er haarfabrieken in haar gezichtsveld verschijnen. Tja. Genoeg hierover, we gaan kijken hoe Igor reageerde op de komst van Luna B.

Wel, Igor ging in de verste hoek van de tuin zitten, en toen wij hem fotografeerden zagen wij plots dat Harry daar ook was. Wist trouwens niet waar hij moest kijken, want aan de ene kant wilde hij uiteraard (als goed lid van Hof is Vol) Iegje (als ongewenste vreemdeling) uit de tuin verjagen, maar aan de andere kant zat daar die Borderliner en dat baarde hem grote zorgen.
Wat nu?
Har hoefde niet te kiezen, want de Borderliner werd aan haar riempje mee de tuin uitgetrokken, Igor maakte daarop direct dat hij wegkwam en ontvluchtte de tuin door gebruik te maken van de balkontrap.
Ja, erg jammer voor mevrouw K. want nu viel er voor haar niets leuks meer te fotograferen, behalve dan de ontevreden snoet van Har. Wel, daarmee sluiten we deze reportage dan ook maar af. Bij gebrek aan beter inderdaad.

Geen opmerkingen: