Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 6 maart 2012

Een echte Verkenner A werkt volgens vaste patronen

Japekoppie neemt liever niet deel aan onze groepswandelingen omdat hij niet houdt van het gespring en gestoei van Os en Boez (wat de jongens graag onderweg plegen te doen). Nee, Japekop (gediplomeerd Verkenner A) ziet een wandeling als verkenningstocht, dat is een serieuze zaak en mag beslist niet afgeraffeld worden. Een verkenning moet altijd verlopen volgens een vast patroon met vaste eh... handelingen in verband met het markeren van de route, en daar houden de jonge jongens zich niet aan. Daarom gaat hij (Japekoppie) dus liever in zijn eentje.
Wel, hierboven ziet u Japekoppie de struik van Charli controleren op vreemde geuren, en natuurlijk zal hij even later zijn eigen geur achterlaten op deze plek. Wij hoeven u niet meer te vertellen waarom hij dat doet, wel? Juist ja. De struik ziet er trouwens niet zo jofel meer uit, maar daar kunnen wij niets aan doen. Wellicht de vrieskou? Zou kunnen, maar een Buxus moet daar tegen kunnen, dachten wij zo. Wel, wij lopen verder mee met onze senior Verkenner A.

Ah, de Poort die leidt naar de achterplaatsjes en ons dak. Menige haarfabriek maakt gebruik van de kier onder de deur door, net groot genoeg voor een gemiddeld kattenlijf zonder last van artrose. Wat dat wil zeggen?
Wel, Oscar kan hier dus niet door, en Cera waarschijnlijk ook niet (meer). Mevrouw Troy gebruikt de doorgang al jaren niet meer (gewrichtsprobleempjes) maar de Boez kruipt meerdere keren per dag onder deze deur door om vervolgens de daken te bezoeken of te komen bonzen op onze keukenkoepel omdat hij graag wordt binnengelaten door het slaapkamerraam. Daar trappen wij dus niet meer in; hij loopt maar weer om.... Japekop zelf gebruikt deze doorgang ook regelmatig; hij is zelfs degene die de Boez leerde hoe op de koepel te bonzen (eerst op de vensterbank springen en je dan zo zwaar mogelijk laten neervallen op dat ronde ding, dan hoort ze je wel.
Wie hier ook regelmatig onderdoor duikt is natuurlijk Kaija (ze woont daar immers), maar ook Witte Wangen en Wamy kennen deze route.
Zullen we nog een eindje verder lopen, Verkenner A? Helaas, Japekop heeft iets bijzonders geroken, moet dat natuurlijk onderzoeken en verdwijnt onder de Poort door. Wij kunnen hem niet volgen want de deur zit op slot.
Daar stond de fotograaf dan, verlaten en alleen. Doch niet lang, want daar kwam onze Top-reporter Oscar al aanrennen. Werk aan de winkel Os! Ga je mee? En natuurlijk ging de Os mee! Maar daarover een volgende keer meer...

1 opmerking:

Jacq. zei

Japerd is de beste!