Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 16 maart 2012

Geen belangstelling haarfabrieken bij reorganisatie geveltuin

Iedereen die een tuin heeft of op een andere manier buiten met plantjes bezig is (zoals mevrouw K.), zal te maken hebben gekregen met de gevolgen van de strenge vorst van vorige maand: veel planten zijn net niet winterhard genoeg gebleken en moesten worden opgeruimd.
Mevrouw K. had drie vuilniszakken vol met dooie pelargoniums, spaanse margrieten en meer spul dat eigenlijk beter groeit in de sub-tropen.
Het zij zo, en nu was het tijd om de boel weer wat op te vrolijken! Het kostte mevrouw K. wel een paar uurtjes, maar ze is erg tevreden over het resultaat. Hiernaast ziet u onze opgefleurde plantentafel.


Naast het Poezenloket is het ook weer een stuk netter geworden. Tot onze grote blijdschap hebben onze laurier en rozemarijn het gered, en zitten er in de Nepeta miniscule, nieuwe groene puntjes. Plan B is echter nog niet uitgevoerd; we moeten nog wat nieuwe potten kopen want veel is helaas stukgevroren, d.w.z. gebarsten.


Hiernaast een zij-aanzicht van onze buitentafel. Nog een beetje kaaltjes, maar we durven pas in mei de echte zomerbloeiers aan te schaffen.

Onze haarfabrieken toonden niet zoveel belangstelling voor de herinrichting van onze geveltuin. Waarschijnlijk vonden ze het prima zoals het was en hoeven ze niet zo nodig nieuw groen, maar bovendien houden ze er niet van als alles verplaatst wordt.
We hebben daarom de Schuilhut maar laten staan op dezelfde plek en ook bij het Poezenloket is niets verzet.


Wel hebben wij een nieuwe drinkbak op de tafel geplaatst en deze werd vrij snel ontdekt en in gebruik genomen.
Op de foto ziet u Lima slobberen uit de glazen waterbak (Oscar zit op de uitkijk), maar ook Zwarte Gijs, Wamy, Sonny, de Witte, Loes, Harremans en al onze eigen haarfabrieken hebben het waterpeil al aardig naar beneden gebracht.
Japekoppie heeft een verzocht de tafel opnieuw in te wijden middels een kaasproeverij. Dat hebben wij helaas moeten afwijzen wegens "nog te koud", maar wij hebben hem beloofd dat wij bij 15 graden en zon zijn verzoek opnieuw zullen bekijken.

4 opmerkingen:

ina zei

Wat een geniaal idee van Japekop!

Frans zei

Wat een prachtige collectie bank- en tafelplanten.
Maar waar motten de haarfabrieken en de menspersonen dan op zitten in het prachtige buitenluchtje ?

Annemieke zei

Het ziet er weer puik uit. Ik hoop voor ons allemaal dat er binnenkort een kaasproeverij komt voor Japekop (en voor ons - een zonnetje zou fijn zijn).

Mevrouw Katblad zei

@frans:
Aan de tafel met waterbak kunnen met gemak 4 mensen en 6 haarfabrieken plaatsnemen. Wie er verder langskomt mag zijn eigen stoeltje meenemen, dan hebben wij nog wel een kampeertafel! U bent van harte welkom.