Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 30 maart 2012

Snoepjes, wijn en scherpe nagels

Ha Myo!
Of jouw mens hier op de redactie is? Je hebt hem zelf naar binnen zien gaan? En nu zie je hem nog zitten ook?
Wel, dan kunnen we niks ontkennen, heh?
En nu wou jij ook naar binnen?
Nee, dat kan mevrouw K. niet toestaan. Het Poezenloket is namelijk alleen voor vragen en klachten, niet om door naar binnen te komen. Waarom dat niet mag?
Wel, dat vinden onze reporters niet zo leuk. Eigen terrein inderdaad, net zoals jouw huis jouw eigen terrein is, heh?

Ach, je moet je mens heel dringend spreken? Noodgeval? Want onbedaarlijke honger en dus op het randje van flauwvallen?
Mens moet komen dus! Ach Myo, dat kan nog even niet. Nee, hij heeft namelijk net een glaasje wijn voor zijn snufferd staan en kan dat niet zomaar door zijn keel gieten. Omdat dat erg onbeleefd zou zijn en bovendien zonde van de wijn.
Maar wat dacht je? Zou een snoepje je probleem voor heel even kunnen oplossen? Happie happie, ja?
Nee, je hoeft daar echt niet voor binnen te komen, mevrouw K. haalt het lekkers wel even uit de keuken.

En daar beloofd beloofd is en Myo op het punt stond om zich toch door het loket heen te wringen, haalde mevrouw K. een paars doosje met daarin vierkante kattensnoepjes. Zijn mens (van Myo) mocht zelf de hapjes door het loket aanreiken, want Myo is zo gulzig dat hij bijkans je hele hand mee naar buiten trekt als daar wat lekkers inzit. Met nagels en al inderdaad, dus ook met alle gevolgen van dien.
Natuurlijk is Myo's mens daarvan op de hoogte en kijkt dus heel goed uit als hij zijn schattebout iets te smikkelen geeft.


Zo bleef het (bij snoepje nr. 3 of 4) slechts bij 1 (of waren het er nu twee?) klein haaltje in de hand van het mens, al riep hij daarbij wel erg overdreven "auw!" , vond mevrouw K.
Maar het was niet nodig om de verbanddoos te pakken (er vloeiden geen grote hoeveelheden bloed) en het glaasjes wijn kon gelukkig verder in alle rust worden genuttigd, al kwam Myo toch nog even op de binnenkant van de vensterbank zitten en lopen.
Wij weten niet of Myo vandaag nog langs is geweest om te kijken of zijn mens hier toevallig misschien was, want mevrouw K. was het grootste deel van de dag weg en het loket was gesloten.

5 opmerkingen:

ina zei

Wat een leukerd is Myo toch, vooral die tweede foto is erg mooi.

Jacq. zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Jacq. zei

Ontzettend leuke en lieve foto's van Myo!En wat een lieve blik in zijn ogen,vertederend gewoon.

Dennis zei

Mens heeft het niet zo op pijn die hij ziet aankomen :-)

Annemieke zei

Wat een schattige foto's! Goede PR voor de leider van de Hof is Vol partij