Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 29 maart 2012

Niet erg comfortabel

De mensen die ons Katblad nog niet zo lang lezen, zullen deze situatie vast niet herkennen. Daarom leggen we nog even uit wat u hier (op de foto) ziet.
U ziet een balkonnetje zonder bodem, maar wel met een hekwerkje waarin een zwart-witte haarfabriek hangt, zeg maar.
De betreffende kat is Zwarte Gijs en hij doet alsof hij ons niet ziet (maar dat komt vaker voor bij katten, dat doen alsof maar dan toch stiekem naar je loeren dus).
Waarom Gijs daar "hangt"?


Dat weten wij helaas niet, maar hoe hij daar komt weten wij wel: hij klom via de stam van de Blauwe Regen naar boven.
Waarschijnlijk hangt hij daar nu te wachten tot zijn mensen thuiskomen. Misschien heeft hij honger of is hij door een vijand omhoog gejaagd, wie zal het zeggen - we waren er niet bij en hebben dus niks gezien. In elk geval kunnen zijn mensen, als ze eenmaal thuis zijn, Gijs binnen laten via dat zogenaamde balkon, maar het kan ook zomaar zijn dat Gijs daar slechts op de uitkijk zit en direct naar beneden komt als hij zijn mensen ziet arriveren, om daarna gewoon door de voordeur mee naar binnen te gaan. Jawel, het klinkt allemaal erg ingewikkeld maar zo staan de zaken nu eenmaal.

En natuurlijk hoeft u het bovenstaande allemaal niet te begrijpen of te onthouden, als Gijs zelf maar weet waar hij mee bezig is, heh? Daarom.
Het is niet erg comfortabel voor Gijs, dat gehang op die paar stangen, maar hij hield het best lang uit, vonden wij.De fotograaf had Gijs best nog wel even gezelschap willen houden, maar toen Oscar en mevrouw Troy onder het balkon kwamen klooien en zooien rond zijn bankje en tussen de plantjes, besloten we terug te keren naar de redactie.
Mevrouw Troy stond namelijk ongegeneerd van het verse groen te vreten terwijl ze best wel wist dat ze zich in het territorium van Gijs bevond. (Hoewel, als ze op dat moment last had van haar Katzheimer kunnen we haar haar onbetamelijk gedrag natuurlijk niet kwalijk nemen.)Maar Oscar deed ook allerlei dingen die wij in deze omstandigheden niet gepast en zeer brutaal vonden; hij zou het niet in zijn kop hebben gehaald om de plantjes van Gijs te vernielen als deze niet in het hekwerk daarboven had gehangen maar gewoon naast het had gestaan.
De fotograaf besloot derhalve dat Zwarte Gijs verder met rust gelaten moest worden en nam de twee Katbladkatten mee terug naar huis.
Of Gijs nog erg lang op zijn mensen heeft moeten wachten weten wij niet, ook niet of hij nu via de balkondeuren of de voordeur zijn huis binnen is gekomen. Maar dat is ook allemaal niet zo vreselijk belangrijk.Vinden wij tenminste.

1 opmerking:

katja zei

Ziet er inderdaad niet erg comfortabel uit, met dat linkervoorpootje zo tussen die krullen van het hek door (vooral foto 3!). Maar het is wel een plekje waar niet snel een andere kat hem naar toe zal kunnen volgen.