Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 16 maart 2012

Laat u niet verleiden!

Wat Oscar hier aan het doen is dat wilt u vast niet weten. Toch wel? Ach, misschien is het ook wel beter u het te vertellen, voor het geval u hem zou tegenkomen en hij u om een aai vraagt.

Wel, wij hebben namelijk een zeer sterk vermoeden (grenzend aan "zeker weten") dat de Kruidentuin een laagje mest heeft gekregen... Jawel, Os is nu eenmaal een viespeuk maar daar kan hij echt niks aan doen (heeft hij ons onlangs toevertrouwd).
Meer hoeven wij niet te zeggen want nu weet u ook gelijk wat Os aan het doen was toen wij deze foto van hem maakten.


De Boez zat op veilige afstand toe te kijken, want ook hij wist al direct en bovendien drommels goed waarmee zijn vriendje bezig was; haarfabrieken hebben meestal een uitstekende neus, vooral voor dit soort smerige zaken. Natuurlijk, Boez heeft zelf ook wel zo zijn afwijkinkjes, maar gelukkig niet één die te maken heeft met bijvoorbeeld het rollen in de koeienpoep of iets dergelijks, terwijl Oscar daar dus wel een onbedwingbare behoefte aan heeft.

Wel, een stoeipartijtje van de twee vriendjes zat er wat de Boez betreft voorlopig niet in, dat was duidelijk, en mevrouw K. zou hem daar de eerste paar uren ook niet toe aanmoedigen - ze keek wel linker uit. Nee, ze had zelfs besloten om de Kruidentuin zo snel mogelijk te verlaten, thuis alle luiken en ramen te sluiten en Oscar de rest van de dag de toegang tot de redactie te weigeren. Zij dacht er zelfs nog even over om hem terug naar zijn oude huis te brengen, al was dat dan alleen maar voor een paar dagen, tot het gevaar helemaal geweken was.

In ieder geval, mocht u door de Katbladbuurt wandelen en de grote viespeuk tegenkomen, bedenkt u zich dan wel 10 keer voordat u zich laat verleiden (Os kan zéér smekend mauwen) tot een aaibeurt van de grote goorlap. Gaat u toch overstag door zijn onweerstaanbare gekreun of andere chantage-activiteiten (honderden kopjes o.i.d.), dan staan er op de redactie diverse schoonmaakartikelen voor u klaar, variërend van anti-bacteriële handzeep tot diverse ontsmettingsmiddelen en geurdoekjes (lavendel). Uw jas of pantalon dient u uiteraard in eigen keuken/badkamer te reinigen, wij geven u geen hand en kunnen u helaas eveneens geen stoel aanbieden tot u helemaal gegarandeerd mestvrij bent. Het is maar dat u het weet.
Dank voor uw aandacht.

5 opmerkingen:

katja zei

Gedverdegedver, wat een smeerkees!
Misschien moet u een soort douche bij de voordeur installeren,zodat Os zich voortaan even kan afdouchen voor hij binnenkomt.

Inge zei

Os is niet de enige stinkpoes.
Ik zag net vlinder heerlijk liggen rollen in de mest. :)

Annemieke zei

Bah wat een vieze beesten!

mw. Katblad zei

We hebben de waterkraan voor de tuinslang (afgesloten wegens vorst) in elk geval weer opengedraaid!

Moon zei

Hahahaha! Een "mestofiel" :-)
Ook deze capriolen zijn in Heemskerk zeer bekend...... Zou er een therapietje voor/tegen zijn?