Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 7 maart 2012

Kort nieuws: Geen mens en geen huis meer....

Gisteravond kregen wij bezoek van een verontruste en verdrietige dame. Zij had van ons Katblad gehoord en hoopte dat wij een oplossing voor een zeer lastig probleem hadden.
Het is namelijk zo dat deze mevrouw regelmatig (als het nodig is) een haarfabriek van een oude buur verzorgt, maar nu had zij vernomen dat de buur plotseling was overleden en dat het verzorgingshuis waarin deze buur(man) woonde voornemens was om de haarfabriek naar de dierenarts te brengen voor een laatste injectie. U weet vast wel wat we daarmee bedoelen....
De haarfabriek is een "geholpen" kater van 11 jaar en heet Miep. Deze Miep was pas nog bij de dierenarts geweest in verband met een longontsteking, maar het gaat ondertussen al beter met hem en dus was er geen enkele reden om hem zomaar in te laten slapen, vond de mevrouw. Nou, dat vonden wij dus ook. Maar wat hieraan te doen? De tijd drong. De dame vertrok weer.
Mevrouw K. klom gelijk in de telefoon, maar het was dus al avond en dan tref je bij alle instanties antwoordapparaten aan. Wat nu? Zouden we de volgende dag nog een oplossing voor Miep kunnen vinden?

Maar de dame kwam iets later weer aan onze deur terug. Ze had nog wat navraag gedaan en was te weten gekomen dat kat Miep toch naar het asiel zou worden gebracht. Een hele geruststelling natuurlijk, maar toch blijft het een trieste zaak. Zomaar ineens je mens weg en je huis uit. Arme Miep. We hopen dat hij snel een nieuw, warm mandje bij een liefdevol mens zal vinden.

8 opmerkingen:

Tijl zei

Klinkt als "Miepie", die vlak in de buurt van het Ankerpark woonde. Bij goed weer zaten eigenaar en kat vaak samen voor het huis aan de kade, altijd in voor respectievelijk een praatje en een aai.

't leek mij een vrij sociale kat dus hopelijk lukt het wel met het mandje.

de redactie zei

Oranjegracht, klopt dat?

Hans zei

Een dierenarts mag niet zo maar een laatste spuitje geven, dus naar het asiel brengen is een wettelijke verplichting. Ik duim voor je Miepie!

Hans zei

Vergat ik er nog bij te zeggen. Het verzorgingshuis is zwaar in overtreding met het voorstel een kat van een bewoner in te laten slapen. Financieel gewin! Hier past een klacht tegen dat tehuis! Een taak voor het dierenasiel.En tegen de dierenarts die dat gedaan zou hebben.

Tijl zei

Ja ter hoogte van Oranje gracht / Zuidsingel ongeveer. Het is alweer een aantal jaren geleden dat ik ze voor het laatst zag.

Vanwege het park kwamen er nogal veel blafbeesten langs, maar Miepie loste dat op door op z'n gemakkie op een vensterbank te springen tot het beest gepasseerd was.

Is toevallig bekend in welk asiel hij terecht gekomen is?

mevrouw K. zei

@Tijl: asiel Stevenshof vermoedelijk

@Hans: we houden een vinger aan de pols...

katja zei

Het asiel heet 'Stevenshage', voor het geval Tijl het op internet op wil zoeken (ik weet natuurlijk niet of Miepie daarheen is gebracht, maar het is wel het enige asiel van Leiden).

Dierentehuis Stevenshage zei

We hebben Miepie inderdaad binnengekregen. Er moet nog wel het een en ander onderzocht worden, om te bepalen of we inderdaad een nieuw thuis kunnen gaan zoeken voor hem.
Zijn longen zijn niet in orde (vanwege tabaksrook? volgens de dierenarts mogelijk een longtumor) en zijn gebit moet hoognodig gesaneerd worden. We doen wat we kunnen en stellen het belang van Miepie boven alles.