Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 20 maart 2012

Na gedane arbeid is het goed rusten

Omdat mevrouw K. gisteren geen kans zag om te koken en ze het bovendien tijd vond om weer eens Thassos (de Terraskat) op te zoeken, ging ze naar het restaurant aan de Haven om daar een hapje te eten.
Wel, Thassos was weliswaar present maar had natuurlijk net weer pauze en lag in een hoekje op een zeer comfortabel kussen te slapen. Blijkbaar had hij hard gewerkt, want toen we hem wilde interviewen was hij bijna niet wakker te porren.

In elk geval lukte het hem niet zijn ogen open te houden, en zelfs tot een heel korte conversatie was hij niet in staat.
We denken dat Thas (nu het terras weer uitgezet is) het vreselijk druk had gehad met de controle van de stoelen en tafeltjes op de brug, en misschien had hij 's ochtends zelfs ook wel een dienstje gedraaid in de bloemenwinkel! Geen wonder dan dat hij zo bekaf was, heh?

We dachten dat Thas het evengoed misschien wel gezellig zou vinden als wij bij hem aan het tafeltje plaatsnamen, en ons gezelschap gaf hem zelfs een paar stukjes vis die hij met graagte verorberde.
(Op dat moment wilde hij dus wel wakker worden.)
Wij hadden graag nog wat langer van het gezelschap van Thas willen genieten, maar Thassos blijkbaar niet van het onze. Na de vis namelijk, strekte hij zijn poten en verliet het restaurant.
Later, toen mevrouw K. het etablissement verliet, stond Thas weer voor de deur om binnen gelaten te worden. Wij weten niet of hij nu verder wilde slapen of zich ging melden in de keuken voor de afwas, maar we gokken op het eerste.

2 opmerkingen:

Inge zei

Thas plofte eerst neer op de jas van een gast om daarna terug te keren naar zijn troon. (Roze kussen) Vloekt wel met zijn vacht...zal de eigenaar van het restaurant er eens over aanspreken. :)

ina zei

Mooi die nieuwe lay-out. En wat kijkt Boez heerlijk kwaad op de kopfoto.