Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 18 maart 2012

Voor de kleintjes: verhaaltje voor het slapen gaan.....

Os, blijf je nog lang zo zitten? Mevrouw Katblad vindt het namelijk een beetje frisjes worden en wil graag het Poezenloket sluiten. Oh, de fotograaf zegt toevallig nu ook precies hetzelfde, te fris en dus moet het raam dicht. Bovendien hebben we de kachel aan en verdwijnt alle warmte naar buiten. En een gedeelte van die warme lucht trekt onder jouw staart door, ja.
Hé, nu snappen we pas waarom je daar zo lekker blijft hangen! Eerst dachten we dat je misschien een beetje klem zat en niet goed verder kon, maar dat is helemaal niet het geval, wel? Nee, je zit natuurlijk gewoon lekker met je rozijntje de warmte op te vangen! Die buik van jou is best wel flink, maar je kunt hem zo te zien erg goed pletten of eigenlijk beter opzij duwen, dus je speelt een spelletje met ons!
Os, als je nu niet gauw naar buiten gaat krijg je zo dadelijk gewoon van mevrouw K. een vriendelijk doch dwingend tikje op je achterste. En neem je staart alsjeblieft mee, anders komt die nog tussen het raam en het kozijn, en de dierenarts wil ook wel eens een vrije dag. Heh? Os? Snel nu, want je mens komt eraan! Dag Oscar!
Zo. En nu doen we de lichtjes uit en gaan we slapen. Alle poezen zijn vanavond weer veilig binnen gekomen, hebben lekker gegeten en liggen nu ook op bed. En morgen is er weer een dag. Welterusten! En vannacht niet meer stiekem lezen of plaatjes kijken hoor! Dahag!

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Welterusten allemaal! Pieper ligt in de hangmat aan de kachel met haar pootkussentjes tegen de warme kachel aan. Dat is een betere oplossing - krijgen wij het niet koud van.

ina zei

Je staat er weer elegant op, Os.